Zatvorené hranice, vyhosťovanie, vystúpenie z eurozóny aj odstavenie Únie – zľavovať nebudeme, vraví šéfka nemeckej AfD, ktorej popularita rastie

    0
    Líderka AfD Frauke Petryová (Autor: SITA)

    Predsedníčka AfD je niekomu zrejme tŕňom v oku. Dôkazom toho je aj nedávny incident, keď političke podpálili auto. Portál Aktuálne.sk zaujímali plány Frauke Petryovej a jej strany do budúcnosti. „Z našich základných požiadaviek – uzatvorenie hraníc, vyhostenie tých, ktorí sem ilegálne pricestovali, vystúpenie z eurozóny, postupné odstavenie EÚ, rodinná politika pre viac detí a rozumná energetická politika – zľavovať nebudeme,“ opísala politička, čomu by sa jej strana venovala, ak by sa dostala do nemeckej vlády.

    Petryová ako kritička nekontrolovanej masovej migrácie sa vyjadrila aj k tejto problematike. „…požadujeme, aby sa s utečencami zaobchádzalo ako s utečencami. To znamená, aby sa im poskytla starostlivosť a ubytovanie len na čas, kým neprejde dôvod ich úteku. Potom by sa mali vrátiť do vlasti,“ hovorí nemecká politička. Petryová ďalej podčiarkuje, že nemá nič voči cudzincom vo všeobecnosti a dokonca víta ľudí, ktorí by krajinu mohli obohatiť svojou inteligenciou. „Ale považujeme za šialenstvo masovo prijímať mladých nevzdelaných mužov, ktorí si so sebou prinášajú svoje orientálne zvyky a predstavy a často sa správajú agresívne,“ kritizuje.

    Šéfka AfD v interview pre slovenský portál prezradila, ako by riešila otázku migračnej krízy. „Zavrieť hranice. Zaviesť na nich kontroly. Oddeliť utečencov od ilegálnych migrantov. Odsunúť všetkých, ktorí pricestovali nelegálne, všetkých, ktorí sa dopustili trestných činov. Zredukovať motiváciu pre prisťahovalcov možno tým, že sa im bude poskytovať len vecná pomoc, žiadne peniaze,“ vymenúva opatrenia politička.

    AfD podľa všetkého je silnou konkurentkou CDU. Vedela by si šéfka údajne extrémistickej strany predstaviť, že by Angelu Merkelovú nahradila na poste spolkovej kancelárky? „To, na čo som pripravená, nosím v srdci, nie na jazyku. Okrem toho je na takú otázku ešte príliš skoro,“ odpovedala stručne Petryová. 

    - Reklama -