Zatiaľ čo prezident rozdával ocenenia, politológ rozdúchal smršť kritiky. Okrem Kisku si to zlízli aj iní

    0
    Eduard Chmelár (Autor: Reprofoto/Facebook:Eduard Chmelár)

    Bratislavský hrad sa v pondelok stal svedkom odovzdávania štátnych vyznamenaní. Prezident Andrej Kiska tak ocenil dvadsiatku Slovákov. Ako písal na sociálnej sieti, aby sa oslávil ich život a ich dielo. Viac sme o tom písali TU.

    Tento akt neunikol pozornosti politológa Eduarda Chmelára, ktorý sa k nemu na sociálnej sieti tiež vyjadril. Najskôr všetkým oceneným zagratuloval a potom to prišlo… Podľa jeho slov zlyhal protokol. „Naozaj nerozumiem, prečo sa najvyššie štátne vyznamenania pri príležitosti štátneho sviatku vzniku nezávislej Slovenskej republiky odovzdávajú deväť dní po ňom, popoludní, počas pracovného dňa. Je to vrcholne nedôstojné,“ píše Chmelár.

    „Za to, že neexistuje štátny protokol, je zodpovedná hlava štátu, resp. vedúci kancelárie prezidenta SR, ale aby som bol spravodlivý, oveľa väčšie prešľapy robili Kiskovi predchodcovia, ale aj iní vysokí ústavní činitelia,“ dodáva politológ ostro a uvádza prešľapy minulosti. „Napríklad premiérka Radičová sa raz nezúčastnila na štátnych oslavách SNP a namiesto toho išla na Kremnické gagy,“ uvádza príklad a pokračuje: „Ivan Gašparovič mal zasa vo zvyku potľapkávať štátnikov pri oficiálnych návštevách po pleci a predseda parlamentu Richard Sulík bol tragédiou samou osebe.“

    Zdroj: Facebook/Eduard Chmelár

    - Reklama -