Zásah polície v prípade vraždy Kuciaka pokračuje. Policajti z domu vyviedli podozrivého a toto o ňom hovoria miestni

    0
    Policajný zásah v Kolárove (Autor: TASR)

    Krátko pred 17.00 h z miesta zásahu odviezla odťahová služba s policajným sprievodom strieborný pick-up. Na mieste bolo vidieť aj staršieho muža a ženu, pravdepodobne rodičov Tomáša Sz. Na mieste sú desiatky obyvateľov Kolárova, ktorí so záujmom sledujú dianie na Harcsovej ulici. 

    Miestnych zásah poriadne prekvapil

    Všetci oslovení skonštatovali, že ich policajný zásah, a hlavne jeho rozsah poriadne prekvapil. Viacerí z obyvateľov Kolárova Tomáša Sz. poznali minimálne z videnia, niektorí spomenuli údajne jeho pochybnú minulosť, podľa iných išlo zasa o tichého človeka, ktorý sa na verejnosti príliš neprejavoval. 

    Momentálne už časť policajných vozidiel z miesta zásahu odchádza, niektoré však stále zostávajú na mieste vrátane bielej dodávky, v ktorej by mal sedieť Tomáš Sz. 

    Zavraždený za svoju prácu

    Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou. 

    Polícia vo štvrtok ráno zadržala osoby podozrivé z násilnej trestnej činnosti, má to súvisieť s vraždou. Bližšie informácie nechce poskytovať, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania. Ani generálna prokuratúra sa nechce bližšie vyjadrovať k procesným úkonom a žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní. 

    Pre políciu a dozorujúceho prokurátora plynie od štvrtka rána 48-hodinová lehota na podanie návrhu na väzobné stíhanie. Sudca bude mať od podania návrhu 72 hodín na rozhodnutie, či podozrivých pošle do väzy. O prípadnom väzobnom stíhaní by mal teda sudca pre prípravné konanie rozhodnúť najneskôr do pondelka 1. októbra. 

    Právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic vyzýva verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania. 

    - Reklama -