Zásadné prieskumy verejnej mienky v Nemecku. Ľudia prisťahovalcov nechcú, médiám neveria a strácajú vieru v lepšiu budúcnosť

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Komentátor zdôrazňuje, že posledné prieskumy verejnej mienky odhalili tri zaujímavé fakty. Prvým je zistenie, že väčšina Nemcov, konkrétne až 56 percent, si podľa inštitútu Ipsos myslí, že Nemecko nie je pripravené zvládnuť taký počet imigrantov, aký je ochotná prijímať vláda Angely Merkelovej. Ďalej vyšlo najavo, že Nemci sú pre imigračnú krízu oveľa väčšími pesimistami, ako to bolo pred rokom. Iba 18 percent Nemcov sa totiž pozerá do budúcnosti s optimizmom a sebavedomím. Rok predtým však bolo medzi optimistami až 45 percent.

    Tretím zistením prieskumov je nárast nedôvery k médiám v Nemecku. So spravodajstvom médií o utečeneckej kríze je totiž podľa inštitútu IfD nespokojných až 51 percent Nemcov. Médiám vyčítajú jednostrannosť, zaujatosť, účelové vynechávanie faktov a zamlčiavanie kritických hlasov.

    Podľa Daga Daniša tieto čísla hovoria jasne. „Merkelovej sa naozaj podarilo zlomiť Nemcov. A nanútiť im imigračnú politiku “otvorených dverí“. Lenže – nemecká spoločnosť za to platí bolestivú daň. Nemci strácajú optimizmus. Strácajú dôveru k politike a k médiám. A ako dobre vieme z európskych dejín – je len otázka času, kedy stratia aj trpezlivosť,“ tvrdí Daniš. 

    Celý komentár si prečítate TU.

    - Reklama -