Západ zradil Československo. Dejiny sa redukujú na zlé Rusko a dobrý Západ, cituje Blaha zo seminára komunistov v Česku

    0
    Ľuboš Blaha. Foto: TASR
    Blaha vyberá z prednášky Oskara Krejčího časť, v ktorej profesor upozorňuje, aké nezmyselné je podľa neho ideologizovanie dejín. Ako príklad uvádza útoky na bývalý Sovietsky zväz za pakt Molotov-Ribbentrop medzi ZSSR a nacistickým Nemeckom z roku 1939. Podľa Krejčího existujú na toto rozhodnutie Moskvy historické dôvody.
     
    „ZSSR malo za sebou útok Japonska na východe a nemohlo sa sústrediť na dva fronty. Preto v Európe potrebovalo pokoj zbraní. Ďalej to už poznáme,“ píše Blaha vo svojom statuse.
     
     
     
    Blaha, ktorému Krejčí prednášal ešte na vysokej škole, píše aj o ďalších historických spojitostiach spomenutých na seminári KSČM v Litoměřicích. „Rokovania o dohode s Britániou a Francúzskom v 1939 zlyhali, pretože Západ nenávidel komunizmus možno ešte viac než Hitler. Rusko bolo dotlačené do paktu, aby si chránilo západnú hranicu. Realizmus. Západ zradil Španielsko, zradil Československo… Dnes sa však dejiny redukujú na zlé Rusko a dobrý Západ,“ dodáva poslanec NR SR. 
     
    Podľa Blahu sa rovnako ako o japonských útokoch na Rusko v 1938 nehovorí ani o tom, že Západ izoloval ZSSR a vyjednával s nacistami. „Pretože to by sa do Rusov kopalo ťažšie,“ myslí si smerák. 
     
    - Reklama -