Západ, pravdepodobne, bombardoval Asadove vojsko. Bilancia, zomreli traja vojaci

    0
    Obete náletu v Sýrii (Autor: SITA)

    Píše o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informácie Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR), ktoré monitoruje situáciu v krajine.
    Nálet potvrdil nemenovaný zdroj z prostredia sýrskej vlády s tým, že pri ňom zomreli tri osoby a bolo zničených niekoľko vozidiel.
    Reuters v tejto súvislosti napísal, že ide o prvý prípad od začatia ofenzívy koaličných vojsk západných štátov proti IS v Sýrii, keď sa terčom ich bombardovania stali jednotky sýrskej vlády.

    SOHR doplnilo, že nálet zničil časť vojenskej základne neďaleko mesta Ajjaš v západnej časti provincie Dajr az-Zaur, ktorej veľkú časť ovládajú militanti IS. Okrem obetí na životoch si toto bombardovanie údajne vyžiadalo zranenia 14 vojakov.
    Islamisti po obsadení východných častí Sýrie výrazne profitujú z predaja ropných produktov pochádzajúcich zo zhabaných priemyselných prevádzok. Koalícia pod velením USA začala vzdušné útoky v Sýrii a Iraku v roku 2014 po tom, ako militanti obsadili rozľahlé územia oboch krajín. Ťaženie zintenzívnili nedávne teroristické útoky v Paríži, ku ktorým sa prihlásil

    - Reklama -