Západ čaká veľká vlna revolúcií. Muž, ktorý radil prezidentom, tuší dramatické zmeny

    0
    Socha slobody, New York, USA (Autor: SITA)

    Príčinou takejto katastrofy bude hneď niekoľko faktorov. Napríklad predpokladaný rast podielu finančného sektora na hrubom domácom produkte. Ďalším faktorom je strata politických perspektív, ku ktorej vraj dôjde uzatvorením Transatlantického a Transpacifického obchodného partnerstva (TTIP, TPP). Tieto dohody údajne „eliminujú politickú suverenitu a z vlád sa stanú globálne korporácie“.

    Celý text si môžete prečítať TU

    „Demokracia bude jednoducho nahradená vládou korporácií,“ tvrdí Roberts. „Potom, keď dospejú k dohodám, sprivatizujú vládu. Zákonodarné zbory, prezident, premiér a súdy následne prestanú mať zmysel,“ konštatoval analytik a upozornil, že firmy získajú v rámci dohôd imunitu voči národným zákonom.

    Obvinil pritom americkú Snemovňu reprezentantov, že sa nechala korporáciami kúpiť „lacno“ za 200 miliónov dolárov, aby zákonodarný zbor nevstupoval do tajných rokovaní.

    Rusko, Čína a ďalšie krajiny sa stanú ochrancami národnej suverenity

    Roberts upozornil, že existujú krajiny, ktoré do uvedeného partnerstva nevstúpia. Podľa neho sú týmito krajinami India, Rusko, Čína, Juhoafrická republika, Irán či Brazília. „Tieto krajiny sa stanú ochrancami národnej suverenity a spoločenskej kontroly, zatiaľ čo sloboda a demokracia budú na Západe miznúť,“ spresnil svoju chmúrnu víziu.

    Členov francúzskej vlády asi zabijú

    Politológ nevylučuje, že nechceným dôsledkom by mohla byť snaha ľudí odstrániť vládu „jedného percenta“. Jedného dňa napríklad francúzsky ľud zistí, že vďaka spoločnosti Monsanto a americkému poľnohospodárstvu stratil akúkoľvek kontrolu nad svojou stravou, a členov francúzskej vlády, ktorí vydali Francúzsko do diétneho otroctva toxických potravín, pravdepodobne na ulici niekto zabije.

    Podobné udalosti sa možno odohrajú na celom Západe v okamihu, keď národy zistia, že stratili akúkoľvek kontrolu nad všetkými aspektmi ich života a že ich jedinou možnosťou je revolúcia alebo smrť, dodal Roberts.

    autor: vam

    - Reklama -