Zaorálek priamo pri prejave vytrhol stránku z programového vyhlásenia. Vás v Bruseli nebudú brať vážne, veštil Babišovi

    0
    Český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek (Autor: SITA)

    Zaorálka vraj napríklad pobavilo Babišovo vyjadrenie o tom, ako sa chce správať v Európe. „Nebudete schopní robiť európsku politiku. Tá sa dá robiť, keď ste schopní predviesť, že máte dôveru doma a že ste predvídateľný politík. Nie že poviete jeden týždeň niečo a druhý týždeň niečo iné,“ rozvášnil sa Zaorálek a vytrhol z vládneho programu stránku.

    Zaorálek tiež podotkol, že situáciu blokuje premiér Babiš, ktorý čelí podozreniu z dotačného podvodu. „A to treba odblokovať,“ uviedol na tlačovej konferencii, ktorú on-line sledoval server Novinky.cz.

     

     

    Zdroj: Twitter/Lubomír Zaorálek

    Michálek (Piráti) potom znovu navrhol, aby sa prerušilo rokovanie Poslaneckej snemovne a stretol sa mandátový výbor. Ten by mal rozhodnúť, či odporučí snemovni vydať Babiša a Faltýnka na trestné stíhanie. Až potom by snemovňa mala hlasovať o dôvere. Návrh podpredsedu Pirátov však neprešiel, za bolo 63 poslancov, proti ich hlasovalo 90.

    Ľudovci si potom vzali hodinovú pauzu, aby prerušili rokovanie snemovne a mohol zasadnúť mandátový a imunitný výbor. Hlasovanie o dôvere Babišovej vláde bolo nakoniec prerušené do utorkovej 14. hodiny.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    autor: nab

    - Reklama -