Zákon o civilných zväzkoch pre všetkých je z pohľadu ochrancov tradičného manželstva radikálnejší, ako by boli partnerstvá osôb rovnakého pohlavia

    0
    Rokovacia sála Národnej rady - ilustračné foto (Autor: SITA)
    Za zákon o životnom partnerstve z dielne slovenských liberálov hlasovalo 31 poslancov, proti bolo 65 a 43 poslancov sa zdržalo. Podporu vyjadrili samozrejme všetci prítomní poslanci SaS. V ostatných opozičných zoskupeniach však už hlasovanie také jednoznačné nebolo. 
     
    Z OĽaNO zdvihli ruku za zákon dve poslankyne a jeden poslanec, zatiaľ čo sedem ich bolo proti. Rovnako proti hlasovali všetci poslanci hnutia Sme rodina, ako aj všetci z ĽS NS. Rovnako proti bola aj väčšina národniarov z SNS a osemnásti poslanci Smeru. 
     
    Portál Postoj pripomína, že zákon o civilných zväzkoch pre všetkých je francúzsky model a z pohľadu ochrancov tradičného manželstva ide o radikálnejší návrh, ako by boli partnerstvá osôb rovnakého pohlavia. Odrádzal by vraj od uzatvárania manželských zväzkov. 
     
    „Za zákon hlasujú poslanci, ktorí sa nazývali konzervatívnymi, a proti nemu poslanci zo strany, ktorá je pohrobkom komunistickej strany, resp. strany, ktorej predseda sa nezmestí ani do libertínskej predstavy sveta SaS. Obávam sa, že keby pred pár rokmi Smer nesiahol z oportunistických dôvodov po tradičnej definícii manželstva, dnes by sme už čelili napínavému hlasovaniu, kde by išlo o každý hlas,“ píše Jaroslav Daniška. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -