Zakážme migráciu moslimov do našej krajiny, vyzvala austrálska moderátorka. A dopadla zle

    0
    Žena v tradičnom moslimskom odeve (Autor: SITA)

    Krugerová vyzvala na zákaz preto, že podľa svojich slov je znepokojená ako matka dvoch detí. Pod týmto hashtagom, v preklade „as a mother“, sa následne začali na Twitteri objavovať príspevky, ktoré obviňovali moderátorku z rasizmu a xenofóbie. Našli sa však aj podporovateľky.

    „Chcem sa cítiť v bezpečí, rovnako ako všetci obyvatelia, keď pôjdu von oslavovať Deň Austrálie, a chcem cítiť slobodu prejavu,“ povedala moderátorka relácie The Voice a Today Extra. Svoj názor vyslovila v súvislosti s útokmi v Nice. A práve s ohľadom na tento teroristický čin by mali podľa nej zostať hranice na nejaký čas zatvorené. Vníma totiž situáciu v Japonsku, kde doteraz nedošlo k žiadnym útokom islamských extrémistov – podľa jej názoru preto, že v krajine je málo moslimských prisťahovalcov. A práve preto by ocenila, keby aj do Austrálie mierilo menej migrantov.

    Na jej slová zareagovala napríklad moslimka, matka dvoch chlapcov. „Učím svojich austrálskych moslimských chlapcov, aby milovali túto krajinu. Ako matka sa obávam, že ich táto krajina nikdy milovať nebude,“ uviedla.

    Ďalší príspevok moslimskej ženy vyjadroval strach z terorizmu. „Myslíte si, že naše srdce necíti bolesť? Že nemáme strach z terorizmu? Že netrúchlime?“ pýtala sa.

    Ako uvádza server Echo24.cz, v Austrálii platí v súčasnosti pomerne prísna prisťahovalecká právna úprava. „Politika nie je o rase alebo náboženstve. Ale ak sa ukáže, že daná osoba predstavuje pre Austráliu nejakú hrozbu, nedostane sa sem. Videli sme to v Európe a uistili sme sa o tom, že náš systém je najtvrdší na svete,“ povedal minister pre migráciu Peter Dutton.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU

    - Reklama -