Zákaz pre homosexuálov získať deti do náhradnej starostlivosti nebude

    0
    Dieťa - ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Autori návrhu tvrdili, že ich právna norma by zlepšila ochranu práv detí na život v tradičnej heterosexuálnej rodine. “Prijatím tejto novely sa vytvorí garancia, že deti neskončia v zákonnej starostlivosti u prejavených homosexuálov, pedofilov alebo zoofilov, a tým nebude ohrozený ich ďalší mravný a zdravotný vývoj,” argumentovali.

    Do druhého čítania neprešla ani ich novela zákona o sociálnych službách, ktorej cieľom bolo zabezpečiť povinné zverejňovanie poradovníkov čakateľov na umiestnenie v zariadeniach sociálnych služieb. Tá sa mala týkať aj vyšších územných celkov. Čakajúci občania by tak mali aktuálny prehľad, v akom poradí sa nachádzajú.

    Stopku dostal aj ďalší návrh ĽSNS, ktorým bola novela zákona o stavebnom sporení. Jej cieľom bolo zatraktívniť stavebné sporenie a zvýšiť štátnu podporu na rozvoj bývania obyvateľov. Do ďalšieho legislatívneho procesu sa nedostala ani novela Zákonníka práce, ktorá mala dosiahnuť, aby 24. december bol rovnocenným sviatkom a dňom pracovného pokoja tak ako 25. a 26. december.

    - Reklama -