Zahalená od hlavy až po päty. Krajne pravicová politička takto protestovala proti islamským zvyklostiam

    0
    Muhsalovej príchod do spolkového parlamentu v Erfurte (Autor: facebook, Ruptly)

    Do práce sa vybrala v novom šate a vzbudila poriadny rozruch. Podpredsedníčka parlamentu v spolkovom štáte Durínsko a členka pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Wiebke Muhsalová prišla do miestneho Landtagu v meste Erfurt oblečená v tradičnom odeve moslimských žien zvanom nikáb.

    Práve nikáb zahaľuje prakticky celé telo moslimských žien, pričom vidno sú len dotyčnej oči. Ako povedala samotná Muhsalová portálu Breitbart.com, problém vidí okrem iného v nemožnosti priamo konfrontovať danú osobu.

    Tvrdé slová mladej Nemky

    „Nikáb, prípadne burka robia zo ženy anonymnú bytosť bez tváre. Môj zámer prísť dnes oblečená v nikábe mal byť, aby som poukázala na otrasnú situáciu, ktorou nosenie týchto odevov pre ženy predstavuje. Zákaz nosenia celotvárových závojov je správnym krokom, ako zastaviť toto šírenie a ako ochrániť náš liberálny poriadok,“ povedala odhodlane mladá politička.

    Zdroj: Facebook/Ruptly

    Muhsalovej gesto, ktorá prišla v novom odeve na pôdu spolkového parlamentu počas rokovania, vyvolalo kritiku z radov ostatných politikov, respektíve strán. Poslankyňa Birgit Pelkeová za Socialistickú stranu Nemecka (SPD) sa vyjadrila, že bolo rozhodne „nedôstojné“, aby bola komora parlamentu použitá ako miesto protestných scén protiimigračnej strany.

    Muhsalová si musela snať nikáb na výzvu predsedu parlamentu Christiana Cariusa.

    Darí sa im

    Celkovo je však krajne pravicová rétorika v Nemecku na vzostupe, tým pádom dosahuje vysoké čísla aj samotná AfD. Strana v posledných mesiacoch pritvrdila vo svojej kritike smerom k islamizácii Európy, pričom AfD sa verejne ohradila voči stavaniu minaretov, respektíve proti noseniu burky.

    Partaj za takéto názory zožala otvorenú vlnu kritiky od médií, ako aj ostatných strán, ktoré ju označujú za „islamofóbnu“. Široká verejnosť však vyjadruje AfD čoraz väčšiu podporu.

    Fyzické ataky

    Na druhej strane, ľavicoví politici majú Muhsalovú a spol. poriadne „v zuboch“. Dvaja vysokopostavení politici AfD boli okrem toho tento týždeň dokonca fyzicky napadnutí ľavicovými extrémistami.

    - Reklama -