Záhada stúpajúcich preferencií Smeru napriek kauzám, ako sú CT, Synovec roka či predražená IT konferencia rozriešená. Sypú občanom meskalín, píše komentátor

    0
    Predseda vlády Robert Fico (Autor: SITA)

    Predražené CT, synovec roka, ujo Paška, príliš drahá IT konferencia. To sú len niektoré z medializovaných prešľapov súčasnej vládnej garnitúry. Nejasnosti okolo hospodárenia s verejnými financiami však voliči Smeru akosi prehliadajú. Mesiac čo mesiac má strana u voličov vyššiu podporu.    

    Môže za to krátka pamäť?

    Bezpečnosť a blahobyt. Tieto dva pojmy použil komentátor Martin Slávik na vysvetlenie rastúcej podpory Smeru zo strany voličov. „Neviem prečo, ale spomenul som si na to, keď som čítal o predraženej IT konferencii, tete Anke, ujovi Paškovi, CT, o light Cole, a napriek tomu všetkému aj o narastajúcich preferenciách Smeru. Máte chuť pýtať sa – dokedy? Lepšie bude opýtať sa – čo je za tým,“ píše Slávik.

    Komentátor si myslí, že mnohí členovia a sympatizanti Smeru sú obyčajní prospechári. Hlásia sa k vládnej strane, lebo môžu bezpracne prísť k vytúženému cieľu. Ficovu vládu porovnáva s mečiarizmom. „Vracia sa prvok z Mečiarových čias. Keď už kradnutie dosahovalo hraničnú mieru, začal ´volič´ hovoriť – predseda nie, to tí okolo, ale on určite nie. On nie je taký,“ uviedol komentátor.

    „Keby náhodou strach (a hnus) ohrozoval preferencie, nasypeme občanovi meskalín: vlaky ´zadarmo´, novú hasičskú striekačku, ´lacnejšie´ potraviny. Babičky a deduškov s pocitom dobre vykonanej práce a s páskami pomocnej stráže VB na rukávoch. A je po strachu a hnuse na Slovensku,“ píše.

    Celý komentár si môžete prečítať TU.

    - Reklama -