Zachráňte životy migrantov. Kúpte im kredit na telefón, vyzýva znova kampaň

    0
    Polícia zasahuje pri nepokojoch medzi migrantmi v Džungli pri Calais (Autor: SITA)
    Poskytnúť migrantom peniaze na kredit, aby mohli telefonovať príbuzným, ktorí sa nedostali do Európy. Najmä utečenci v takzvanej Džungli pri Calais sú podľa aktivistov v núdzi a potrebujú pomoc nielen vo forme humanitárnej pomoci. Na sociálnej sieti Facebook sa v skupine Calais Action znova objavil výzva, aby ľudia posielali krátke textové správy (SMS) na pomoc migrantom.
     
    Nejde pritom o žiaden nákup vecí potrebných na prežitie. Cieľom je vybrať peniaze, aby mohli migranti dostávať kredit na telefonovanie z mobilov. Aktivisti z Calais Action tvrdia, že nejde len o jedlo, prístrešie a ďalšiu humanitárnu starostlivosť, ktorú snažia poskytnúť aj migrantom v nelegálnom tábore pri severofrancúzskom prístavnom meste. 
     
    Telefonické spojenie a komunikácia s príbuznými, ktorí zostali tam, odkiaľ utečenci prišli, je podľa ľudskoprávnych aktivistov mimoriadne dôležitá. Prostredníctvom zbierky na sociálnej sieti zbierajú  priaznivci migrantov financie, aby za ne mohli nakúpiť kredit na mobilné telefóny migrantov v hodnote 20 libier pre každého obyvateľa Džungle pri Calais, ktorí o to požiada. 
     
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -