Zabite nás všetkých alebo nám dajte pokoj. Moslimovia sa zastali kresťanov pred teroristami a zachránili ich pred istou smrťou

    0
    Etnické nepokoje v Keni (Autor: SITA)
    Zástupca riaditeľa školy Salah Sabdow a 18-ročný študent Abdirahman Adan sa postavili militantom, keď sa snažili rozdeliť moslimov a kresťanov cestujúcich autobusom z Nairobi. Dvojica mužov bola medzi ľuďmi, ktorých nechali vystúpiť a snažili sa ich rozdeliť podľa náboženskej príslušnosti. 

    Dávali im hidžáby 

    Podľa učiteľa sa moslimské ženy ešte pred vystúpením z autobusu snažili pomôcť svojim kresťanským spolucestujúcim tak, ako len vo vypätej situácii mohli. „Strelili do autobusu a prikázali vodičovi, aby zastavil. Potom nariadili všetkým, aby vystúpili a ženy, ktoré boli moslimky začali dávať svoje hidžáby nemoslimkám,“ uviedol Salah Sabdow pre portál Daily Nation.

    Všetci alebo nikto

    Gesto moslimských žien ochotných podeliť sa o svoje oblečenie v záujme ochrany životov nemoslimských žien je dojímavé, ale to, čo urobil učiteľ Sabdow a študent Adan hraničí s čistým šialenstvom. „Povedali sme im, nech nás zabijú všetkých alebo nech nás nechajú na pokoji. Ako sme sa hádali, postrelili mňa aj chlapca. Jedného z mužov, ktorý s nami vyšiel z autobusu a snažil sa utiecť zastrelili,“ uviedol Sabdow. 
     
    Oboch mužov pri ich odvážnom čine postrelili, ale väčšina cestujúcich zostala aj vďaka ich odvahe nažive. Militanti zastrelili dvoch cestujúcich a potom sa stiahli z oblasti. „Moslimovia sa zastali kresťanov a chceli, aby ozbrojenci zabili aj ich alebo odišli, a to donútilo militantov ustúpiť,“ uviedol guvernér kenského okresu Mandera Ali Roba pre agentúru Anadolu
     
    - Reklama -