Zabili straníka Marine Le Penovej. Zberba, utrúsila predsedníčka

    0
    Marine Le Penová, šéfka Národného frontu (Autor: SITA)

    Dvadsaťtriročný Guardiera zomrel na následky poranenia 4. mája po niekoľkých dňoch v stave „mozgovej zástavy“. Správu priniesli len lokálne médiá (TU a TU).

    Za smrťou stojí zdivočená zberba, hovoria frontisti

    Úmrtie vyvolalo sériu vyjadrení, najmä od predstaviteľov Národného frontu, za ktorý mladý nacionalista kandidoval v zatiaľ posledných francúzskych voľbách do departementov ako náhradník. Generálny sekretár FN Nicolas Bay v tlačovom vyhlásení uviedol, že mladý Luigi sa stal „obeťou zdivočenia francúzskeho národa“.

    V rodinnom kruhu, ktorý patrí k lokálnym a národným patriotom (matka Luigiho kandidovala za FN v parlamentných voľbách 2012), ho opisujú ako veselého, športovo založeného mladíka, ktorý vážne uvažoval o vstupe do armády. Uviedol to jeho brat Altiero. Matka v prvej reakcii oznámila s bolesťou: „Prestaňte nám brať naše deti!“

    Marine Le Penová, predsedníčka FN, označila Guardieru za „obeť zberby“, lokálny poslanec za mesto Nice Philippe Vardon vidí za jeho úmrtím aktivitu organizovanej bandy. O identite útočníkov sa objavila v médiách špekulácia, s ktorou prišiel denník Résistance Républicaine, že za ich činom mohla byť Luigiho politická orientácia znásobená zrejme aj vplyvom alkoholu.

    Poslankyňa Marion Maréchalová-Le Penová na svojom twitterovom účte píše o „smútku a hneve“ a podobne ako jej teta označuje tých, ktorí napadli „mladého patriota“, za „zberbu“. Vyšetrovatelia zatiaľ po sérii výsluchov obvinili jedného zo skupiny útočníkov, dvadsaťpäťročného mladíka z Gers, bez uvedenia bližšej identity.

    - Reklama -