Zabíjajú moslimovia, ospravedlniť sa majú kresťania. Exminister Palko si všíma absurdity dnešných čias

    0
    Vladimír Palko. (Autor: Peter Števkov)

    Za posledné dva roky došlo k naozaj početným teroristickýn útokom moslimských páchateľov proti Európanom a Američanom. Ak nepočítame útoky osamelých vlkov, tak tie najväčšie boli napríklad: masaker na pláži v Tunisku, Charlie Hebdo, parížsky Bataclan, letisko v Bruseli, promenáda v Nice, kalifornské San Bernardino, gejbar vo floridskom Orlande či spadnuté ruské lietadlo na Sinaji. Palko si však nemyslí, že moslimovia ako takí by sa mali za tieto skutky ospravedlniť. „Veď veľká časť z miliardy moslimov, zrejme väčšina, i keď nie drvivá, s tými skutkami nesúhlasí a nemyslí si, že islam dáva k nim oprávnenie,” domnieva sa.

    Čo by sa však stalo, keby predsa len niekto na Západe od moslimov takéto ospravedlnenie požadoval? „Médiá Západu by ho ničili ako xenofóba, štváča, obmedzenca a hovoriace hlavy v stovkách televíznych staníc by krútili hlavou nad tým opovážlivcom,” píše a dodáva: “Ale kresťania (všeobecne) by sa za teror (moslima) ospravedlniť mali.”

    K takejto absurdnej situácii došlo napríklad aj v júni tohto roku v americkom meste Orlando, keď moslim Omar Mateen zastrelil v gejbare 49 ľudí. V telefonáte s políciou oznámil svoju oddanosť Islamskému štátu. O niekoľko dní sa pápež František vracal z cesty do Arménska, kde mu repotérka CNN položila nasledovnú otázku: „V týchto dňoch po streľbe v Orlande mnohí ľudia hovoria, že kresťanská komunita má čo dočinenia s touto nenávisťou voči týmto ľuďom (gejom). Čo si o tom myslíte?“

    „Novinárka žiadneho moslima Mateena odvolávajúceho sa na Islamský štát nespomenula, ani ten Islamský štát, ktorý Mateena inšpiroval a ktorý na Blízkom východe gejov vraždí zhadzovaním zo striech. A, samozrejme, ešte viac ako gejov zabíja tamojších kresťanov. Slová moslim a islam na tlačovke vôbec nepadli. Novinárka hovorí iba o kresťanoch ako tých zodpovedných za masaker v Orlande,” ozrejmuje Palko.

    „Svet je svedkom tejto absurdnej manipulácie, ale žiadna nesúhlasná búrka sa v euroamerických médiách nestrhne, naopak hovoriace hlavy prvotnú falošnú správu po celé nasledujúce dni vo svojich komentároch rozvádzajú a múdro kyvkajú, že áno, kresťania by sa mali ospravedlniť,” uzatvára.

    - Reklama -