Za umelé oplodnenie až 12 rokov vo väzení? Slovenské prznenie ústavy a ospravedlnenia svojim vnúčatám. Pár teplých slov z Národnej rady

    0
    Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

    Nad návrhom trojice poslancov Štefana Kuffu, Jozefa Mikloška a Mariána Kvasničku pokrútil hlavou ich kolega a poslanec Národnej rady Juraj Droba. Na sociálnej sieti Facebook uverejnil svoj názor, čo si myslí o nápade troch spomínaných zákonodarcov.

    „Rodičia, ktorým sa podarilo priviesť na svet vytúžené dieťatko pomocou modernej medicíny, pozor: Svätý triumvirát mojich kolegov poslancov Kuffa-Kvasnička-Mikloško by vás po novom chcel za umelé oplodnenie potrestať odňatím slobody až na 12 rokov. Nie, nesníva sa vám,“ píše v úvode svojho statusu Droba.

    Podľa neho je neslýchané, že sa taký nápad vôbec zrodil. „Oni traja toto naozaj pri plnom vedomí a bez omaných látok v krvi navrhli. Našťastie, im ich šialený návrh dnes neprešiel, rovnako ako im neprešiel pokus o terorizovanie žien navrhovaným zákazom interrupcií. Som zhrozený, že ešte aj v 21. storočí žijú medzi nami ľudia s takouto mentálnou výbavou,“ dodáva k rokovaniu Národnej rady Juraj Droba.

    K svojmu komentáru na sociálnej sieti pripojil poslanec Droba aj video zo svojho vystúpenia v Národnej rade z 9. decembra. To začal zadýchano a kolegom sa ospravedlňoval, že bol po syna v škôlke. „Dovoľte mi pár teplých slov, ” rozosmial v úvode plénum.

    „Vy si jednoducho osobujete právo zasahovať do života iných ľudí a bojujete proti elementárnemu právu ženy rozhodnúť o svojom tele,“ povedal pred pár dňami v Národnej rade Droba. Nejde mu do hlavy ani načasovanie návrhu zákona, ktorý počítal s trestnou zodpovednosťou za umelé oplodnenie. „Podarilo sa vám sprzniť slovenskú ústavu tým, že ste na dlhé roky zamedzili párom rovnakého pohlavia nadobudnúť aspoň približne rovnaké práva ako väčšinová populácia a toto je šrám, ktorý budete ešte raz vysvetľovať a ospravedlňovať sa svojim vnúčatám,“ dodal Droba.

    VIDEO Juraj Droba v NR SR k téme umelého oplodnenia a interrupciám

    - Reklama -