Za spoločným návrhom s progresívcom Poliačikom netreba vidieť politické scenáre, vraví Maďarič

    0
    Marek Maďarič (Autor: TASR)

    “Odmietam od tohto vyvodzovať ďalekosiahle politické scenáre tohto charakteru,” reagoval na otázky o tom, či mu je blízke Progresívne Slovensko. Poliačik ho oslovil s tým, že mieni predložiť návrh zákona, ktorý on pripravoval ešte ako minister. “Tak som sa pridal,” povedal Maďarič, podľa ktorého tento návrh nie je vo svojej podstate politický.

    Exminister by bol prekvapený, ak by návrh v parlamente prešiel, ale sľubuje si od neho otvorenie diskusie o tejto téme. Nevidí nič nezvyčajné v tom, že ako koaličný poslanec predložil návrh s opozičným zákonodarcom. “Opozícia a koalícia rokujú o rôznych zákonoch, tak sa necítim ako ojedinelý prípad,” vysvetlil.

    Maďarič v minulosti ako minister hovoril okrem zmeny voľby šéfa RTVS aj o zvýšení koncesionárskych poplatkov. S týmto návrhom nemieni prísť do parlamentu. “Ja sám takúto iniciatívu vyvíjať nebudem,” povedal. Nepredpokladá, že s ním príde niekto iný. “Myslím si, že nikto s takýmto návrhom nepríde necelé dva roky či rok pred voľbami,” doplnil.

     

    Poliačik s Maďaričom navrhujú, aby generálneho riaditeľa RTVS už nevolili poslanci v Národne rade SR, ale nový osobitný orgán – zbor voliteľov. Do funkcie by ho menovala Rada RTVS. Sľubujú si od toho vylúčenie politických vplyvov. O novele zákona o RTVS má plénum rokovať na júnovej schôdzi.

    - Reklama -