Za poslancov v Bratislavskej župe sa hlásia známe tváre: bývalý šéf Siete či spevák neonacistických kapiel

    0
    Bratislava hlavné mesto Slovenska (Autor: TASR)

    Voľby do vyšších územných celkov (VÚC) budú v sobotu 4. novembra. Prvýkrát bude voľba predsedov krajov jednokolová, za predsedu bude zvolený kandidát, ktorý získa najviac platných hlasov. Tentoraz však budú župani a poslanci zvolení na päť rokov, pričom ide o jednorazovú záležitosť, keďže v roku 2022 sa voľby do VÚC a samospráv budú konať v rovnakom čase.

    Naši čitatelia môžu taktiež hlasovať v ankete, koho by chceli za nového bratislavského župana. Hlasovať môžete TU.

    O pozíciu poslancov v Bratislavskom samosprávnom kraji sa uchádzajú aj známe mená. Napríklad kandiduje aj bývalý minister dopravy a bývalý šéf strany Sieť Roman Brecely. Informuje o tom portál topky.sk.

    Ďalším zaujímavým kandidátom je aj Maroš Krajči, ktorý bol dlhoročným manažérom hokejového klubu HC Slovan Bratislava. Prednedávnom sa po 17 rokoch s klubom rozlúčil. Vo voľbách kandiduje za poslanca v petržalskom volebnom obvode.

    Peter Višváder bol dlhoročnou pravou rukou šéfa Sociálnej poisťovne a smeráckeho poslanca Dušana Muňka, pričom je aj jeho poslaneckým asistentom s 1 500-eurovým platom. Ten sa taktiež uchádza o post krajského poslanca.

    Slovenská národná strana podporuje v Ružinove dlhoročného politika Mariána Andela, ktorý sedel niekoľko rokov v parlamente.

    Zaujímavosťou je aj meno Rastislav Rogel. Je to spevák neonacistických kapiel a herec, kandidoval už aj na kandidátke kotlebovcov do parlamentu v marcových voľbách 2016. Tentoraz chce uspieť ako poslanec v Bratislavskej župe.

    - Reklama -