Za obete leteckého nešťastia bude deň smútku. Sústrasť vyjadril prezident, premiér i ostatní politici

    0
    Miesto leteckej nehody pri Červenom Kameni, ktorú neprežilo 7 osôb. Dve dopravné lietadlá typu L-410 viezli parašutistov, ktorí nacvičovali hromadný zoskok na víkendový letecký deň (Autor: SITA)

    “Každý deň umierajú ľudia, ale takéto tragédie nám pripomínajú, aký je život krehký,” uviedol Kiska na svojom facebookovom profile. Dodal, že keď sa po operácii bedrového kĺbu prebral z narkózy, neveril, že sa stalo ďalšie letecké nešťastie.

    Úprimnú sústrasť rodinám obetí vyjadril aj predseda vlády Robert Fico. “Oceňujem profesionalitu a nasadenie všetkých zložiek, ktoré sa podieľajú na záchranárskych prácach,” dodal Fico.

    Predseda Siete Procházka dúfa, že Slovensko si toto leto vyčerpalo letecké nehody na dlhé desaťročia dopredu. “Myslím si tiež, že tragédia týchto rozmerov si žiada vyhlásenie jednodňového štátneho smútku. Život to nikomu nevráti, ale spoločná pieta je na mieste,” povedal. Štátny smútok vyhlasuje vláda. Podľa zákona ho môže vyhlásiť, ak udalosť vyvolá citový otras spoločnosti vyvolaný smrťou osôb, ktoré mali mimoriadny vplyv na verejný život, alebo na “vykonanie pietnej spomienky na osoby, ktoré tragicky zahynuli na území Slovenskej republiky alebo mimo územia Slovenskej republiky a ich smrť otriasla celou spoločnosťou”.

    Strana SaS verí, že podobná strašná udalosť sa už nebude opakovať. “Je to v prvom rade nešťastie rodín siedmich obetí,” uviedli liberáli.

    Pri dopravnej nehode dvoch dopravných lietadiel typu L-410 pri obci Červený Kameň v okrese Ilava zomrelo sedem ľudí a päť sa zranilo. V lietadlách bolo spolu 38 ľudí. Viezli parašutistov, ktorí nacvičovali hromadný zoskok na víkendový letecký deň. Jedno z lietadiel bolo údajne preťažené, preto vo vzduchu kleslo. Stroje sa zrazili vo výške približne 1500 metrov.

    - Reklama -