Za hovorkyňou hajtmana Michala Haška bola údajne kontroverzná lobistka

    0
    Michal Hašek (Autor: Hans Štembera)

    Samotná Mrencová však odmietla, že by sa vydávala za Proutníkovú. “To skutočne máte mylné informácie. Ja politiku nerobím,” citovali médiá jej slová.

    K lobistke, ktorú súd v západočeskom Chebe v apríli neprávoplatne odsúdil na podmienečný trest za to, že ponúkala ovplyvňovanie novinárov za úplatu, sa nehlási ani Michal Hašek. Ten si však u lobistkinho partnera objednal pred krajskými voľbami marketingové služby za 400 000 Kč z verejných financií.

    “Firma, v ktorej figuruje alebo figurovala pani Mrencová, myslím, v minulosti robila nejaké mediálne školenia smerom k úradníkom,” povedal Hašek s tým, že ju takmer nepozná.

    Hajtman podľa vlastných slov nepozná ani Luciu Proutníkovú, ktorá za neho hovorila v médiách niekoľko rokov, a vôbec netuší, kto to je. “Stalo sa historicky, že sa objavujú určité podvrhy,” dodal k tomu Hašek.

    Hovorkyňa Juhomoravského kraja Eliška Holešinská-Windová však pripustila, že s Mrencovou v minulosti komunikovala v súvislosti s tlačovými správami. V telefonáte pre Rádio Impuls však potvrdila, že ani ona Luciu Proutníkovú nepozná a nikdy nevidela.

    - Reklama -