Za extrémistickú ĽSNS kandidovala aj učiteľka. Poslankyňou sa nestala a teraz sa trasie o miesto

    0

    Kandidovať za ĽSNS sa Tociková rozhodla ešte vlani v lete, keď prišla o prácu. „Možno to bol vzdor proti mojim iným problémom. Osobný život do školy neťahám a nikomu som nehovorila, ako má voliť. Myslím, že ak by som bola na kandidátke akejkoľvek inej strany, tak je asi všetko v poriadku,“ uviedla učiteľka pre Nový Čas.

    Tociková síce momentálne učí v dvoch školách, ale v oboch iba supluje a jej miesta sú preto len dočasné. Teraz, keď sa nedostala s ĽSNS do parlamentu, sa bojí, že príde aj o dve dočasné miesta, ktoré má, a tvrdí, že sa vlastne ani nestotožňuje so všetkými straníckymi ideami kotlebovcov. „Bola som vtedy bez práce a asi som to nedomyslela do dôsledku, že ak sa vrátim do školstva, môže to mať pre mňa následky,“ ľutuje teraz Tociková.

    O miesto sa však učiteľka pravdepodobne báť nemusí. „Zamestnancov sa nepýtame na ich sexuálnu orientáciu či na ich politické názory. Rešpektujem, ak sa nejaký jednotlivec politicky angažuje,“ uviedol riaditeľ Gymnázia Šrobárova Slavomír Harabin, ktorý o Tocikovej kandidatúre ani nevedel. Zriaďovateľom oboch stredných škôl je Košický samosprávny kraj. Jeho hovorkyňa pre Nový Čas uviedla, že nie je možné lustrovať zamestnancov podľa ich politickej orientácie.

    Celý článok si môžete prečítať TU


    - Reklama -