Z útokov v Kolíne nad Rýnom nemožno viniť všetkých prisťahovalcov. Merkelovej hovorca sa zastáva utečencov

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    Merkelová v reakcii na tieto činy, z ktorých obviňujú prisťahovalcov, navrhla zjednodušenú deportáciu pre migrantov zapojených do trestnej činnosti. Hovorca Seibert zdôraznil, že nemecká vláda sa okrem možných zmien v domácom trestnom práve zaoberá tiež možnými politickými dôsledkami vyplývajúcimi z takýchto neakceptovateľných zločinov.

    Polícia v Kolíne nad Rýnom ohlásila v nedeľu útoky výtržníkov namierené na pakistanských a sýrskych prisťahovalcov. Seibert zdôraznil, že Nemci nemôžu obviňovať všetkých 1,1 milióna prisťahovalcov, ktorí vlani vstúpili do tejto krajiny, a dodal, že vláda sa zameriava na ich výtržníkov.

    “Robíme všetky opatrenia, aby sme ochránili občanov Nemecka,” uviedol Seibert, ktorého slová citovala agentúra AP. “Robíme to aj pre veľkú väčšinu nevinných utečencov, ktorí hľadali úkryt pred bombami a vojnou vo svojej krajine, ktorí si zaslúžia túto ochranu a ktorí sú pripravení prijať pravidlá a hodnoty našej krajiny.”
    Nemecká polícia oznámila, že skupina približne 20 osôb v nedeľu večer zaútočila neďaleko hlavnej železničnej stanice na šesť Pakistancov. Dvoch z napadnutých previezli do nemocnice. Krátko nato piati útočníci napadli 39-ročného sýrskeho občana, ktorý utrpel menej závažné zranenia. Ešte v nedeľu popoludní dostala polícia upozornenia na “skupiny ľudí, ktorí budú cielene vyhľadávať provokácie”.

    Počas silvestrovskej noci došlo v okolí kolínskej hlavnej železničnej stanice k napadnutiu mnohých žien, ktoré sa stali obeťami sexuálnych útokov a lúpežných prepadnutí, podľa svedkov páchaných mužmi cudzokrajného výzoru.

    - Reklama -