Z kariérneho vrcholu až na samotné dno. Lekár, ktorý liečil aj Schustera, dostal druhú šancu

    0
    V lete roku 2000 absolvoval Rudolf Schuster operáciu v rakúskom Innsbrucku (Autor: TASR)

    Profesijný životopis mal prešpikovaný úspechmi. Čo by za to mnohí dali… A aj napriek tomu skončil na staré kolená na ulici.

    Bývalý uznávaný kardiológ Ľubomír Laurinec je už vyše roka bez strechy nad hlavou. Hlavnú úlohu zohrala potýčka z minulosti, keď lekár bodol svojho otca. Súd mu vymeral 7-ročný pobyt za mrežami. A aj keď sa na slobodu dostal už po piatich rokoch, prišiel o strechu nad hlavou.

    „V base som prestal plakať. Slzy mi vyschli, už nemám sĺz. Moje srdce dokáže plakať, neviem ho ovplyvniť. To je autonómny orgán, takže si môže robiť, čo chce. Mozog mu nerozkáže. Človeku z tohto tu pomaly haraší,“ cituje Ľubomírove slová portál Topky.

    V minulosti bol dokonca aj členom lekárskeho tímu, ktorý úspešne operoval v Rakúsku našu vtedajšiu hlavu štátu Rudolfa Schustera.

    S troškou irónie a trpkosti by sa dalo tvrdiť, že Laurincovi bolo v base lepšie minimálne v tom smere, že mal strechu nad hlavou. O túto možnosť na slobode prišiel, a tak prespával v opustenej nemocnici na Bezručke.

    „Tam som kedysi vozil pacientov na rýchlej záchrannej službe,“ spomína.

    Prednedávnom mu však osud ukázal konečne aj svoju pozitívnejšiu tvár, keď Ľubomíra na ulici spoznala jedna známa, ktorá sa rozhodla kontaktovať televíziu.

    Kardiológ tak dostal druhú šancu na dôstojnejší život. Okrem ponuky práce v odbore dostal vďaka pomoci od televízie aj strechu nad hlavou. Bývať bude zatiaľ v ubytovni. A čo je najdôležitejšie, po dlhých rokoch sa Ľubomír stretol aj so svojou dcérou.

    - Reklama -