Z Threemy na pojednávaní: Som génius, to bude vrchol môjho umenia, píše Kočner

    0
    Na snímke uprostred obžalovaný Marian Kočner počas súdneho pojednávania v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. (Autor: TASR)

    Spomínanú vetu mal napísať Kočner v Threeme niekoľko dní po výhre v kauze zmenky, kým boli ešte civilným sporom na Okresnom súde Bratislava V.

    Krátky úryvok z Threemy prečítal na pojednávaní aj Kočner

    Spor rozhodovala sudkyňa Zuzana Maruniaková, ktorej Národná kriminálna agentúra zaistila koncom augusta mobilný telefón.

    V komunikácii cez Threemu má Kočner podľa Markízy opisovať, ako ovplyvňoval a podplácal viacerých bratislavských sudcov vrátane Maruniakovej.

    Počas týchto pojednávaní mal Kočner Zsuzsovej napísať: „Som génius, pripravujem to vyše roka.“ Tvrdil, že to naplánoval úplne do detailov. „Toto keď vyjde, tak to bude vrchol môjho umenia,“ dodal.

    V komunikácii sa tiež Kočner pýta Zsuzovej, či videla, ako druhý obžalovaný Pavol Rusko priznal, že podpísal zmenky pre záchranu Markízy. „To si ho ty naučil?“ pýtala sa Zsuzsová. Kočner jej na to odpísal tri smajlíky s vycerenými zubami.

    Krátky úryvok z Threemy prečítal na pojednávaní aj samotný Kočner. Ten však naďalej autenticitu komunikácie spochybňuje napriek tomu, že na ňu miestami odkazuje.

    Svedok obhajoby o zmenkách nikdy nepočul

    Pred senátom ŠTS pred čítaním Threemy vypovedal aj svedok Marián Kolník, ktorého navrhla obhajoba. Bol obchodným zástupcom medzinárodnej betonárskej firmy Lafarge.

    Na otázke, či mal vedomosť o zmenkách, uviedol, že o nich nikdy nepočul a nikdy ich nevidel.

    - Reklama -