Z Obamovho mesta: Štyria pubertálni černosi skoro dobili postihnutého belocha a pritom nadávali Trumpovi. Video bolo na internete, ale potom rýchlo zmizlo

    0
    Ilustračné foto: vlajka USA (Autor: pixabay.com)

    Štvoricu mladistvých Afroameričanov vrátane dvoch dievčat zadržala tamojšia polícia. Mladí ľudia údajne uniesli a šikanovali svojho bieleho handikepovaného spoluobčana a zábery zo svojej „zábavy“ navyše naživo vysielali na sociálnej sieti Facebook. Hrozné video obletelo zahraničné médiá a jeho úryvky kolujú po internete. Dvaja muži a dve ženy čiernej pleti vo veku osemnásť rokov boli vzatí do väzby potom, keď si vyšetrovatelia pozreli asi tridsaťminútové video, na ktorom je zachytená šikana bieleho handicapovaného muža. Obeť vyčíňania štyroch mladých Afroameričanov a Afroameričanek skončila podľa informácií polície v nemocnici. Teraz je už späť pri svojich rodičoch. Správu priniesol napríklad server britského denníka Daily Mail.

    Video medzitým zo sociálnej siete zmizlo. Pravdepodobní únoscovia mali zároveň posielať výhražné textové správy rodine obete. Na záberoch z videa bol mladý muž zviazaný, vydesený, krčiaci sa v kúte a s páskou na ústach, aby nebolo počuť jeho plač a prosby o zľutovanie. Mladí černosi doňho kopali, kričali naňho, mladíkovi začala tiecť krv. Štvorica mladých ľudí ohrozovala svoju obeť aj nožom. Mladého muža držali buď 24, alebo 48 hodín, a keď sa dostatočne vybúrili, nechali ho odísť, oznámila chicagská polícia. Šikanovaný muž sa ocitol na ulici vo veľkej zime len v šortkách, čím na seba upútal pozornosť strážnikov.

    Týraný beloch si vypočul aj niekoľko veľmi šťavnatých rasistických nadávok do „vyje*aných belochov“ alebo vyje*aného Donalda Trumpa, doslova „fuck Donald Trump“. Jeden z policajtov na tlačovej konferencii označil zábery za odporné. „Som policajt 28 rokov a videl som veci, ktoré väčšina z vás nikdy neuvidí, ale predsa ma neprestáva udivovať, že vídam veci, ktoré by sa skrátka diať nemali,“ doplnil.

    Motív mladistvých polícia skúma, zatiaľ je vraj ešte priskoro na to, aby niečo potvrdila s určitosťou, hoci s veľkou pravdepodobnosťou nešlo o politicky motivovaný útok.

    Celú správu si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -