Z Ameriky je už sklamaný aj exminister Palko. Konzervatívec vymenoval svoje dôvody

    0
    Zľava: Vladimír Palko, exminister vnútra (Autor: SITA)

    Palko sa vo svojom príspevku na webe postoy.sk odvoláva na viaceré aspekty, ktoré nie sú zo strany Američanov celkom správne. Spomína Kim Davisovú či vojnu na Blízkom východe.

    Obrana slobody a gejovia

    Kim Davisová, sobášna úradníčka, skončila vo väzení po tom, ako odmietla zosobášiť pár rovnakého pohlavia. Odporučili jej, aby sa „napravila“, čo však ona odmieta. „Zavrieť ženu do väzenia za to, že nechce sobášiť dvoch chlapov alebo dve ženy, to je jednoducho tuposť a tyrania,“ upozorňuje Palko. Americkému veľvyslanectvu vyčíta, že podporuje každý gay pride, pričom väčšina Slovákov vystupuje proti takýmto aktivitám. A ako s tým súvisí konvoj? Podľa Palka by sme pri podobných situáciách mali upriamiť pozornosť na to, keď sa hovorí o obrane slobody a demokracie v súvislosti s konvojom.

    Chcú poraziť všetkých

    Ameriku možno obviniť aj z migračnej krízy, hoci nie tak celkom, pretože len ona za ňu nemôže. Ale za vojny na Blízkom východe áno. „Invázia do Iraku v roku 2003 znamenala zánik silnej vlády, okamžitý začiatok celej dekády sektárskeho násilia, ktoré vyháňalo ľudí z ich domovov,“ píše Palko a dodáva, že základom pre Islamský štát sa stal sever Sýrie a iracký Anbar. Vytvorenie tzv. umiernenej opozície proti Asadovmu režimu veľa vody nenamútilo. „USA sa doteraz nevzdali myšlienky poraziť všetkých. Výsledkom sú státisíce utečencov,“ myslí si Palko.

    Ideologické konflikty nám škodia

    Nemyslí si ani, že by nás Amerika mala pred Rusmi chrániť. To, či bude niekedy pre nás Rusko hrozbou, sa nedá povedať. Ale momentálne pre nás hrozbu nepredstavuje. „Súčasný ruský režim krajiny Európskej únie neohrozuje. Na útok na krajinu NATO nemá Rusko ani potrebnú silu, ani ideológiu, ani chuť,“ zaujal svoj postoj voči ruskej hrozbe exminister vnútra. Za vojnový konflikt na Ukrajine síce Rusko nesie zodpovednosť, no podľa Palka je len čiernym figúrkami a tými bielymi je Západ. „Amerika podporovala bezvýhradne na Ukrajine extrémne politické živly, extrémnu politiku vyháňania Rusov zo Sevastopola a prevrat pomocou násilia,“ upozorňuje Palko a myslí si, že poťahovanie figúrkami vedie ku katastrofe, z ktorej treba vypestovať vinníka, a tým je Rusko. Formou takéhoto pestovania je podľa neho práve konvoj. „Dnešná Amerika nás zaťahuje do ideologických konfliktov, ktoré nám škodia. Zrejme je našou povinnosťou tento problém pomenovať a nesprávnym krokom primerane a pokojne čeliť,“  vyzýva na záver exminister.

    Celý článok si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -