Vzhliadať k Tisovi či Kotlebovi sa nevypláca. Študent z Trnavy by o tom vedel rozprávať

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Študent Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity Jozef Repka sa na sociálnej sieti chváli, že obdivuje predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko Mariana Kotlebu. Okrem iného uctieva prezidenta Jozefa Tisa a patrí do zástupu fanúšikov Mariána Magáta, ktorý sa považuje za jedného z najvýraznejších predstaviteľov pravicového extrémizmu. Na jeho názory upozornil bloger Ján Benčík, podľa ktorého by Repka ani nestál za pozornosť, keby neštudoval pedagogiku, a teda by mal v budúcnosti vychovávať a viesť.

    Portal Aktuality.sk priniesli vyjadrenie samotného dekana univerzity. „Požiadal som o zasadnutie etickej komisie, aby rozhodla, či prišlo k porušeniu etického kódexu,“ povedal dekan pedagogickej fakulty René Bílik. „Predpokladám, že skonštatujú nejaké porušenie,“ dodal. Bílik sa chce so študentom porozprávať a zistiť, aké sú jeho názory. O vylúčení zatiaľ nehovoril.

    Študent mal údajne poslať email šéfredaktorovi Denníka N, v ktorom bloger Benčík uverejnil svoj článok s požiadavkou, aby ho stiahol, lebo svoje konto na Facebooku s názvom Jozef Repka vraj nemal pod kontrolou.


     

    - Reklama -