Vzal Čižnár opozícii vietor z plachiet? Podnet poslancov v prípade vyšetrovania Bašternáka je zbytočný, hovorí

    0
    Generálny prokurátor Jaromír Čižnár, (Autor: SITA)

    “Jaromír Čižnár ešte na včerajšej porade (dňa 13. 3. 2017) uložil špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi, aby túto trestnú vec predložil na preskúmanie postupu orgánov činných v trestnom konaní, ktoré doposiaľ vo veci konali, prieskumnému oddeleniu Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky,” informovala Predajňová.

    Rozhodnutie vyšetrovateľa odmietnuť trestné stíhanie v prípade obchodu medzi ministrom vnútra SR Robertom Kaliňákom (Smer-SD) a podnikateľom Ladislavom Bašternákom plánuje opozícia napadnúť. Chce tak docieliť, aby sa vo vyšetrovaní tohto prípadu pokračovalo. Na dnešnej tlačovej besede o tom informovali opoziční poslanci Ľubomír Galko (SaS), Jozef Rajtár (SaS) a Igor Matovič (OĽaNO-NOVA).

    Poslanci na základe uznesenia vyčítajú vyšetrovateľovi aj prokurátorke, že sa stotožnili s vyjadreniami podozrivých a že vyhlásili, že netreba nič ďalej skúmať. Podľa Rajtára neskúmali napríklad zdroj peňazí, ktoré dal Bašternák do firmy B. A. Haus. Taktiež je podľa neho zvláštne, že sa vyšetrovateľovi a prokurátorke nezdalo podozrivé, že minister vnútra mal zaplatiť za nehnuteľnosti v hodnote 400.000 eur iba okolo 8000 eur. “

    Nám to veľmi podozrivé je, a preto aj s kolegami z OĽaNO a Danielom Lipšicom napadneme toto rozhodnutie a v zmysle trestného zákona budeme žiadať, aby toto uznesenie bolo zrušené a aby toto závažné vyšetrovanie pokračovalo,“ dodal Rajtár.

    - Reklama -