Výpoveď písmoznalkyne hrá do kariet Kočnerovi a Ruskovi

    0
    Znalkyňa z oblasti písmoznalectva Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru (KEÚ PZ) Barbora Geistová Čakovská a Marian Kočner. (Autor: TASR)

    Pravosť podpisov na zmenkách nie je sporná

    „Minimálne dva z týchto podpisov sú pravdepodobne antedatované,“ uviedla Geistová Čakovská s tým, že podpisy sú ale pravé. Pravosť podpisov Mariana Kočnera na zmenkách nie je sporná, problémom je iba časové hľadisko, kedy vznikli.

    Obhajoba tvrdí, že zmenky boli podpísané ako spôsob riešenia kauzy Gamatex v rokoch 2000 až 2001. Obžaloba a TV Markíza toto považujú za legendu a zmenky sú podľa nich z roku 2016.

    Znalkyňa sa prikláňa k verzii obhajoby

    Znalkyňa nevedela povedať jasne, či boli zmenky podpísané v rokoch 2014 a neskôr, prikláňa sa však k tomu záveru ako k verzii obhajoby, podľa ktorej sú z rokov 2000 až 2001.

    V dopoludňajších hodinách sa očakáva aj výpoveď znalkyne z oblasti forenznej chémie Tatiany Dugovičovej a znalkyne z oblasti účtovníctva Lenky Balkovičovej.

    Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

    Marian Kočner je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

     

    - Reklama -