Vymývajú deťom mozgy, aby ich niekto volil! Šichtařová sa poriadne naštvala

    0
    Markéta Šichtařová, ekonómka a riaditeľka spoločnosti Next Finance s.r.o. (Autor: archív)

    „Zdá sa mi, že liberáli zrejme pochopili význam školstva: keď nemôžu získať vo voľbách dosť hlasov, jednoducho si ich vyrobia. Vymyjú deťom mozog a tým položia opozíciu na lopatky,“ napísala Šichtařová na blogu iDnes.cz s tým, že deťom je ľahké vymyť mozog a prinútiť ich, aby verili nezmyslom.

    Jedným z nezmyslov, ktorý vraj budú v školách deťom vtĺkať do hlavy, je, že muži a ženy sú úplne rovnakí, čo je podľa Šichtařovej úplná hlúposť. Ako ekonómka prišla na to, že by sa niečo také mohlo stať?

    Spomenula si na prípad zo španielskej Barcelony starý niekoľko mesiacov, kde jedna z knižníc vyradila z fondu rozprávky o Červenej čiapočke a Šípkovej Ruženke s odôvodnením, že sú príliš sexistické. Podobne šialené nápady vidíme podľa Šichtařovej po celom svete.

    „To isté v rôznych obmenách vidíme po celom svete viac a viac, ako sa k moci dostávajú noví liberálni politici. Vytvárajú zástupné témy a skutočné témy, ako napríklad dôchodkovú či zdravotnú reformu, neriešia.

    Pre mladých voličov je zaujímavejšie vyhlásenie, že princ nemal princeznú bozkávať bez toho, aby ju požiadal o dovolenie, ako to, že bude na dôchodky málo peňazí,“ nahnevala sa ekonómka.

    Podobné myšlienky k nám vraj prichádzajú predovšetkým z Ameriky. Predovšetkým tamojší liberáli sa snažia svet presvedčiť, že rozdiely medzi mužmi a ženami vznikajú najmä nevhodnou výchovou.

    Podobné myšlienky prenikli až do Nemecka, kde súd rieši otázku, či je diskriminované deväťročné dievčatko, keď ho nechcú prijať do slávneho čisto chlapčenského speváckeho zboru.

    „Dobre, niekto si na tom chce prihriať svoju polievočku a trochu sa zviditeľniť. Chápem. Ale ako je možné, že sa táto šialená konštrukcia dostane až na súd? Že nie je zrušená hneď v zárodku ako zaujímavý vtip?

    To ako že súdy v multikultúrnom Nemecku nemajú na práci nič dôležitejšie? To ako že budeme musieť odvolávať rozdiely medzi mužmi a ženami, ako odvolával Galileo Galilei? To ako že moderná inkvizícia?“ položila niekoľko otázok naraz.

    Podobné podružnosti vraj môžeme riešiť predovšetkým preto, že západný svet sa má po ekonomickej stránke tak dobre, ako sa ešte nikdy v minulosti nemal. Pritom je to ten istý svet, ktorý vyrástol na príbehoch, že ženy rodia deti, starajú sa o ne a úlohou muža je celú svoju rodinu ochrániť a postarať sa o ňu.

    To, že dnes chce niekto tento obraz zbúrať, Šichtařová vôbec nepovažuje za dobré.

    - Reklama -