Vymyslená dženderideológia. Fundamentalisti z KDH. Aktivistka Krempaská sa pustila do europoslankyne Záborskej. Tá jej nič nedarovala

    0
    Alena Krempaská a Anna Záborská (Autor: Facebook/Slovensko a Česko za Olega Sencova)

    „Kým venujeme pozornosť malej slovenskej politickej scéne, naši europoslanci a europoslankyne stihli v Bruseli hlasovať proti zdravému rozumu. Málo sa dočítame o tom, za čo v našom mene a za naše dane naši zástupcovia v Európskom parlamente hlasujú. Kým poslanci národnej rady majú dosah na naše životy, tí v Štrasburgu rozhodujú o záležitostiach týkajúcich sa nielen občanov EÚ, ale aj o legislatíve a stratégiách, ktoré môžu pomôcť, niekedy rovno rozhodovať, o živote ľudí za hranicami Európy,“ napísala vo svojom blogu Alena Krempaská.

    Podľa aktivistky boli v poslednom čase jednou z hlavných tém práva žien. A práve v tejto oblasti kritizuje poslancov za KDH Miroslava Mikolášika a Annu Záborskú, pretože v roku 2017 nepodporili Istanbulský dohovor, ktorý sa zaväzuje pred násilím na ženách. „Pikantné je, že obaja postupovali opačne ako ich Európska ľudová strana a z tohto hľadiska sa ocitli v jej najkonzervatív­nejšom krídle,“ dodáva.

    Detské svadby

    Krempaská ďalej uvádza, že sa pred dvomi rokmi v Európskom parlamente riešilo aj zrušenie svadieb maloletých dievčat s výrazne staršími mužmi. Tu rovnako kritizuje Záborskú a Mikolášika, že hlasovali proti, a aj europoslanca za OĽaNO Branislava Škripeka, že sa zdržal hlasovania. Ako dodáva, všetci hlasovali proti odporúčaniu ich európskych strán.

    Podľa bojovníčky za ľudské práva horšie sa skončilo hlasovanie, či má Európska únia pripraviť Stratégiu proti núteným detským svadbám. V tom zmysle by následne pôsobilo aj na svete, pretože tento osud sa týka 12 miliónov dievčat. „A kto hlasoval proti? Zase kresťanskí demokrati Záborská a Mikolášik, ako aj poslanec za SDKÚ Ivan Štefanec, fyzicky boli prítomní, no nehlasovali za Jana Žitňanská (NOVA) a Škripek (OĽaNO), všetci proti hlasu svojich eurostrán,“ píše vo svojom komentári. Rovnako im vyčíta aj to, že v máji tohto roku nehlasovali za rezolúciu na ochranu žien v Saudskej Arábii.

    Kresťanskí fundamentalisti

    „Naozaj stačí, že sú v nejakom texte spomenuté ženy, aby sa takýmto zvoleným funkcionárom zatmelo pred očami a hlasovali proti, lebo vraj ide o nejakú vymyslenú desivú ´dženderideológiu´? Nie je prekvapivé, že kresťanskí fundamentalisti z KDH idú po ruke fundamentalis­tickému režimu na Arabskom polostrove, lebo keď príde na ´tradičné hodnoty´ a postavenie žien, tak si rozumejú?“ pokračuje aktivistka.

    Na záver sa Krempaská pýta ešte niekoľko otázok. „Ako dokážu títo „veľkí“ kresťania pred sebou ospravedlniť, že v zmysle svojej politickej agendy sú schopní hlasovať proti rezolúcii, ktorou sa EÚ usiluje bojovať proti núteným svadbám malých dievčat? Kam sú až schopní zájsť v mene obrany tradičných kresťanských hodnôt”? Po obhajobu ženskej obriezky alebo mučenia?”

    Reakcia europoslankyne Záborskej

    Na kritiku ľudskoprávnej aktivistky Aleny Krempaskej reagovala europoslankyňa Anna Záborská. Tá na svoju obranu píše, že často v europarlamente čelí dilemám, či daný návrh podporiť alebo nie. Uvádza aj jeden príklad.

    „Predstavme si, že by sa v parlamente malo hlasovať o zvýšení minimálnej mzdy, no návrh by zároveň zakazoval kolektívne vyjednávanie. Mohol by ľavicový poslanec takéto uznesenie podporiť?“

    Dodáva, že ako poslankyňa za KDH je presvedčaná, že každý má právo na dôstojný život, a to od počatia až po smrť. Ale na druhej strane ten istý princíp káže odmietnuť viaceré veci, ktoré sú proti presvedčeniu daného človeka, a to napríklad trest smrti, eutanáziu či umelé potraty.

    Taktika niektorých političiek a aktivistiek krajnej ľavice

    Ako ďalej uvádza, práve tieto hodnoty jej umožňujú nájsť spoločnú reč s ľavicovými politikmi pri rôznych témach, ako aj pri téme proti obchodovaniu so ženami, ich zneužívaniu či násiliu vykonanému voči nim.

    „Nie však vtedy, ak sú podmienené požiadavkou na liberalizáciu potratov bez ďalších obmedzení. Ak by som ju podporila, prestala by som byť kresťanskou demokratkou. Podobne, ako by prestal byť sociálnym demokratom každý politik, ktorý by hlasoval za zrušenie odborov,“ vysvetľuje.

    Ako však konštatuje, zodpovednosť za zdravotníctvo a teda aj potraty, majú členské štáty a nie Európska únia ako celok. A teda by sa podľa europoslankyne nemala vyjadrovať k tomu, či umožnia výkon potratu ako zdravotníckej služby. A tu vysvetľuje, že v prípade kritiky aktivistky Aleny Krempaskej na jej osobu, za hlasovanie proti svadbám maloletých v Saudskej Arábii, zabudla uviesť jednu dôležitú informáciu. A to, že v každom návrhu bola požiadavka na prístup k umelým potratom ako zdravotníckej službe bez akýchkoľvek obmedzení.

    „Ide o taktiku niektorých političiek a aktivistiek krajnej ľavice, ktorou zneužívajú tému ľudských práv na liberalizáciu potratov. Som presvedčená, že každý ľudský život, aj ten ešte nenarodený, má absolútnu hodnotu. Preto som inak hlasovať nemohla a ani v budúcnosti nebudem. A je šokujúce, že to nechápe práve ľudskoprávna aktivistka,“ uzatvára Záborská.

    - Reklama -