Vykonáva príkazy oligarchov? Odvolajte ho! Takúto výzvu adresoval liberál Pellegrinimu

    0
    Ľubomír Jahnátek (Autor: TASR)

    Podľa neho je to v záujme spotrebiteľov a nižších cien elektriny. “Na čele nezávislého úradu nemôže stáť osoba, ktorá koná na príkazy nejakých oligarchov alebo politikov a poškodzuje tak všetkých spotrebiteľov,” povedal Galek.

    Poslanec za vládny Smer-SD Maroš Kondrót predložil do parlamentu návrh zákona o regulácii v sieťových odvetviach. Podľa Galeka mal ním českému premiérovi Andrejovi Babišovi “prihrať úľavu sedem miliónov eur z platenia jednej z taríf v cene elektriny.”

    Opozičný poslanec ďalej povedal, že rozprava k tomuto návrhu bude zrejme otvárať septembrovú schôdzu Národnej rady SR. 

    Galek spomenul zverejnené vyjadrenia poslanca Kondróta v médiách, že mu to posunuli z Ministerstva hospodárstva (MH)SR, ale vypracovali odborníci z ÚRSO.

    “Ak je do toho ÚRSO namočené, ako tvrdí pán Kondrót, ak mu to naozaj posunulo MH SR a vypracovávali práve na ÚRSO, tak aj ten úrad, ktorý má fungovať nezávisle, musí za to niesť zodpovednosť a pán Jahnátek musí preč,” konštatoval s tým, že návrh zákona je druhom čítaní a túto tému otvorí na rokovaní príslušného parlamentného výboru.

    Poslanec Galek zdôraznil, že ÚRSO je zo zákona povinný konať nezávisle. Zároveň pripomenul, že Jahnátek bol v minulosti kolega Babiša.

    - Reklama -