Vyjadrenie vedenia Univerzity Komenského zrejme Danka veľmi nepoteší…

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

     “Tým, že ich zľahčuje a trvá na legitimite svojho postupu, vysmieva sa z akademických princípov, dehonestuje našu prácu a pre študujúcu mládež sa stáva nie príkladom statočnosti a cnosti, ako by sa to od jedného z najvyšších ústavných činiteľov očakávalo, ale, naopak, príkladom hodným zavrhnutia,” uvádza sa v stanovisku. Podľa UK je to pre všetkých, ktorí svoje učiteľské i vedecké povolanie berú vážne, neakceptovateľné.

    UK tvrdí, že toto konštatovanie platí pre všetky typy prác, ktoré v akademickom prostredí vznikajú. “UK v Bratislave bude vždy trvať na bezvýhradnom dodržiavaní odborných a etických štandardov bádateľskej a publikačnej činnosti,” píše sa vo vyhlásení. 

    Účelová komisia Akademického senátu (AS) Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici vytvorená na preskúmanie podozrení z plagiátorstva rigoróznych prác na UMB 11. januára na zasadnutí AS konštatovala, že medializovaná dvojica rigoróznych prác “obsahuje časti, ktoré sú oproti zdrojovej literatúre mierne upravené, väčšina častí však rovnako vykazuje vysokú mieru zhody so zdrojovou literatúrou, miestami je zachované členenie kapitol a podkapitol pôvodných zdrojov”.

    - Reklama -