Vyhrieva sa na výslní a tvári sa, že chráni ľudí. Raši si zlízol poriadne tvrdú kritiku

    0
    Richard Raši (Autor: SITA)

    V Košiciach svojho času vyrástla rómska osada Mašličkovo, ktorá je nelegálna, a, bohužiaľ, tento rok sa zviditeľnila aj úmrtím dvoch detí v nej. Osada sa nachádza pri neslávne známom sídlisku Luník IX. Martinčko ju však považuje za „machuľu“, v ktorej žijú ľudia, ktorí Rašiho nezaujímajú.

    Čí je to výsledok?

    „Primátor Košíc pán Raši sa rád vyhrieva na politickom výslní, tvári sa ako jeden z tých, ktorý robí a chráni ľudí a okrem toho mu na nič neostáva čas,“ kritizuje Martinčko. Podľa neho sa na košickom magistráte zahniezdila korupcia. „Machuľa, ktorá vyrástla pri vstupe do mesta a volá sa Mašličkovo, je tiež zásluha primátora a žijú tam tiež ľudia, pre ktorých pán Raši robí veľké houby,“ tvrdí.

    Spomína aj nešťastné úmrtie detí. V jednom prípade išlo o štvormesačné dieťa a v druhom sa našlo detské telo v zhorenisku. „Pán Raši, Mašličkovo je výsledok vašej práce a ak sa akokoľvek budete snažiť zbaviť svojej zodpovednosti, stále vám to pripomenie svedomie, ak vám nejaké ostalo,“ odkázal primátorovi vo svojom blogu s tým, že ľudí, napríklad dôchodcov, balamutí svojou dokonalosťou.

    Pomoc chudobným je podľa neho primátorovou psou povinnosťou a vyčítal mu aj tajné dovážanie utečencov na Slovensko. Išlo o skupinku 58 občanov z africkej Eritrey, čím sa ministerstvo vnútra ani nijako netají. Hovorca Ivan Netík však zdôraznil, že išlo o humanitárny transfer, títo ľudia pobudnú v zariadení v Humennom, no ich finálnou destináciou rozhodne nie je Slovensko. Mali by totiž ísť do USA.

    „Že ich dovážate v noci, má to zrejme jeden dôvod, taký, že nechcete, aby utečenci hneď po odchode z letiska videli na vlastné oči Mašličkovo a ušli okamžite z takej krajiny tak, ako to urobili státisíce Slovákov, alebo druhý dôvod, aby utečencov nevideli obyvatelia Mašličkova, ktorí by sa tiež dožadovali takej istej pomoci, akú dostávajú cudzinci,“ hnevá sa Martinčko z hnutia Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia. Práve toto hnutie pritom stálo za nedávnym protestom proti islamizácii, ktorý sa konal na bratislavskom Námestí SNP.

    Rašimu Martinčko vyčíta hlavne to, že sa nedokáže postarať o vlastných, tých, ktorí na Slovensku trú biedu a žijú v hrozných podmienkach. „Pán Raši, tí v Mašličkove, a je to jedno, či sú cigáni, Rómovia alebo niekto iný, sú pre túto vládu menej ako cudzinci?“ uzavrel. Mesto Košice sa však zapojilo napríklad do národného projektu s názvom Take Away, ktorý je zameraný na rómske komunity.

    - Reklama -