Výhražný list štrajkujúcim učiteľom? Riaditeľ, ktorého ocenil Draxler, sa bráni, že to tak nemyslel

    0
    Štrajk učiteľov. (Autor: pk)

    Keď si riaditeľ Buvalič prezrel zoznamy škôl zapojených do štrajku, zbadal tam meno aj tej svojej. „Na vašej webovej stránke som zistil, že registráciu do štrajku urobili aj naši pedagogickí, resp. odborní zamestnanci,“ začal svoj mail smerovaný k Iniciatíve slovenských učiteľov. Následne ich požiadal, aby jeho vlastných nespokojných zamestnancov „nabonzovali“. „Žiadam Vás o identifikačné údaje, pod ktorými bola táto registrácia urobená, a to z toho dôvodu, že ako zamestnávateľa ma o tejto ich individuálnej registrácii do dnešného dňa neoboznámili, ako aj z dôvodu, aby som mohol vykonať ďalšie právne kroky vyplývajúce zo Zákonníka práce v súvislosti s účasťou zamestnancov v štrajku,“ napísal Buvalič.

    V druhej časti mailu riaditeľ prosil o vyškrtnutie svojej školy zo zoznamu štrajkujúcich. Na túto prosbu však ISU reagovala odmietavo a riaditeľovi pripomenula, že v rámci zákona nemôže voči svojim zamestnancom podniknúť nijaké právne kroky.

    Riaditeľ sa však bráni, že keď hovoril o „právnych krokoch“, myslel tým podľa vlastných slov také, ktoré je povinný ako štatutár riešiť. Ide napríklad o náhradu mzdy v čase štrajku, odvody do sociálnej i zdravotnej poisťovne či zastupovanie zamestnancov.

    Buvalič minulý rok dostal osobne od ministra školstva Juraja Draxlera ocenenie, Medailu sv. Gorazda za „dlhoročnú riadiacu a pedagogickú prácu a výsledky dosiahnuté vo výchovno-vzdelávacom procese v oblasti odborného školstva“. 

    Pôvodný článok nájdete TU.

    - Reklama -