Vyhrala Hillary, písali noviny po minulej debate. Podľa skúseného pozorovateľa však Trump predviedol v debate výkon, aký ešte USA nevideli

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Buchanan si všíma situáciu, keď sa plánovaný viceprezident Mike Pence odvrátil od Trumpa za jeho obscénne poznámky o ženách. Rovnako to urobil aj Trumpov volebný štáb. Kandidát na prezidenta však svoje slová predniesol pred desiatimi rokmi pri rozhovore s Billlom Bushom v autobuse. „Médiá zacítili krv a vyštartovali. Trump je von z hry! Pohár berie Pence! Republikánske elity sa chystajú svojho kandidáta zvrhnúť,“ konštatuje Buchanan s tým, že Trump sa rozhodol, že keď má byť porazený, vyjde z tej porážky ako Trump, nie ako ufňukaný kajúcnik.

    „Prvé, čo urobil, bolo, že pozval zástupcov médií na stretnutie s malou vzorkou sexuálnych obetí Billa Clintona, ktoré prebehlo niekoľko hodín pred televíznou debatou. Zúčastnili sa na ňom Kathleen Willeyová, Paula Jonesová a Juanita Broaddricková, ktoré predniesli pár viet na podporu Trumpa, ale aj pár viet odsudzujúcich manželov Clintonovcov,“ všíma si Buchanan.

    „A keď sa moderátori spoločne s Hillary spojili v úsilí sústrediť diskusiu na Trumpove výroky spred desiatich rokov, Trump ju preniesol na Billove kriminálne delikty voči ženám, na to, ako o nich Bill klamal aj ako mu Hillary v tých klamstvách pomáhala,“ dodáva Buchanan. Podľa neho vyzerala demokratická kandidátka Hillary Clintonová veľmi bezmocne.

    „V boji o svoje bytie či nebytie bol Trump rozhodnutý dokončiť svoju prezidentskú kampaň v rovnakom duchu, v akom ju začal – to znamená ako nepriateľ otvorených hraníc, globalizácie a neoimperializmu,“ dodal. Podľa neho dokazovali moderátori debaty Raddatzová a Cooper svoju priazeň Clintonovej, a to napríklad prerušovaním jeho výrokov.

    „Ako napríklad mohli moderátori debaty vynechať tú medializovanú poznámku Clintonovej z príhovoru spred niekoľkých dní k brazílskym bankárom, že ,sníva o spoločnom trhu s otvoreným obchodom a s otvorenými hranicami na celej západnej pologuli‘? Pokiaľ bol jej výrok presne zaznamenaný, potom vlastne nevyhlásila nič iné, než že sníva o budúcnosti, v ktorej už Američania nebudú existovať ako suverénny a nezávislý národ,“ poznamenal následne Buchanan. A poukazuje na jej slová, ktoré vraj značia vojnu proti Sýrii aj proti Rusku, ak to bude nevyhnutné.

    „Keď sa nedeľa rodila, písali médiá o Trumpovi ako o mŕtvom mužovi. A keď si tú istú nedeľu ľudia líhali, prežívali tieto médiá rovnaký šok ako Hillary a jej manžel,“ uzavrel Buchanan.

    Pôvodný text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -