Výbuch v centre Moskvy. Rusi sa musia mať na pozore

    0
    Polícia na mieste výbuchu. Ilustračná fotografia (Autor: ReproFoto: youtube)

    Incident sa stal dnes neskoro večer na autobusovej zastávke na Ulici Pokrovka v moskovskej  štvrti Basmanny. Miesto je pritom len niečo viac ako jeden a pol kilometra vzdialené od známeho Červeného námestia, ktoré je cieľom turistov z celého sveta. Výbuch po domácky vyrobenej nálože, našťastie, niekoho nezabil. Zranenia utrpeli tri ženy, jedna z nich však údajne odmietla ošetrenie v nemocnici a odkráčala domov.

    VIDEO Miesto výbuchu bomby v centre Moskvy

    Zábery z miesta výbuchu ukazujú, že celé miesto krátko po incidente uzavrela polícia a bezpečnostné jednotky spolu s pyrotechnikmi. Podľa ruských spravodajských agentúr RIA a TASS, na ktoré sa odvoláva portál Bnonews, vybuchla nálož uprostred davu ľudí, ktorí čakali na autobus. Podľa prvých informácií nemá udalosť žiadne súvislosti s terorizmom.

    Výbuch v centre Moskvy však vzbudzuje obavy, lebo militanti z IS sa vyhrážajú útokmi proti Rusku od chvíle, keď Kremeľ odštartoval nálety na pozície militantov v Sýrii. Rusko sa tak môže stať dejiskom podobných udalostí ako Paríž a hrozí mu podobné riziko ako západným metropolám.

    - Reklama -