Vyberanie peňazí plnými priehrštiami od podnikateľov a rozdávanie omrviniek chudobným cez sociálne balíčky je pokrytecké a zbojnícke, tvrdí predseda strany SKOK! Juraj Miškov

0
Juraj Miškov, predseda strany SKOK! (Autor: SITA)

Podľa predsedu strany SKOK! (Slovenská občianska koalícia) Juraja Miškova by Slovensku v súčasnej situácii pomohlo zníženie daní. Zvyšovanie vymeriavacích základov, daňové licencie a najnovšie zmeny v odpisoch, ktoré zaviedla vláda Roberta Fica, zaplatili podľa Miškova práve ľudia a firmy namiesto toho, aby to urobil štát.

Namiesto uplácania voličov treba znížiť dane a zvýšiť mzdy

„Uťahovanie opaskov nemôže byť nekonečný príbeh – ak áno, niekde sa stala chyba. Je načase, aby začal šetriť aj štát a o svoje úspechy sa podelil naspäť s ľuďmi. Nie však kupovaním si konkrétnych voličov ,za babku‘ pred voľbami, ale trvalým znížením daní pre všetkých ľudí, ktoré povedie k zníženiu cien a k zvýšeniu čistých platov,“ konštatuje Juraj Miškov na stránkach Slovenskej občianskej koalície.

„Zníženie DPH na rožok o 1 cent alebo vrátenie 10 eur na rodinu za predražený plyn je málo a je zbytočné, ak zároveň štát druhou rukou ľuďom berie takmer polovicu výplaty,“ dopĺňa Miškov. „Ak by som bol premiérom dnes ja a minister financií by prišiel s tým, že vybral o jednu miliardu tristo miliónov eur viac na daniach, okamžite by som znížil dane pre všetkých. Nie je predsa možné, aby rozdával almužny vybraným voličom a zvyšok si podelil so svojimi parťákmi. Kedy inokedy to chce urobiť, keď nie v takejto situácii?“ píše Juraj Miškov.

Celé stanovisko Juraja Miškova si môžete prečítať TU

- Reklama -