Vy biele svine. Zakážme urážať menšiny, znie v USA. Mladí Američania súhlasia a chcú obmedzovať slobodu slova

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Podľa zistení až 40 percent Američanov vo veku 18 až 34 rokov verí, že štát by mal zakázať akékoľvek prejavy, ktoré môžu byť vnímané ako urážlivé voči menšinám.

    Fox News tvrdí, že tomuto trendu pomáhajú samotné univerzity v USA. Univerzita v Michigane zaviedla trojročný povinný kurz diverzity, ktorý by mal naučiť študentov ako „rasa, pohlavie a sexuálna orientácia súvisia s ďalekosiahlymi systémami moci, privilégiami a útlakom“. V univerzite vo Vermonte zas bielych študentov odviedli do lesa na trojdňový „ústup od belošského privilégia“.

    Poj*bte sa

    Zatiaľ, čo sa toto deje, do knižnice prestížnej univerzity Dartmouth násilne vnikli členovia hnutia Black Lives Matter (Na černošských životoch záleží), ktoré bojuje proti údajnému cielenému zabíjaniu afroameričanov americkou políciou. Kričali pritom na bielych študentov: „Poj*bte sa, vy biele svine!“

    „Asi sme vychovali generáciu snežných vločiek, ktorá je tak krehká, že jej psychika sa nedokáže vyrovnať s urážlivými slovami, fotografiami a obrázkami. Zdá, sa že jediná sloboda slova, ktorú táto neprestajne urazená generácia podporuje je tá, s ktorou súhlasí,“ reaguje na odhalenia prieskumu americký komentátor Todd Starnes a dodáva, že „sledujeme generáciu, ktorá zničí Ameriku“.

    Pôvodný článok v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -