Všetkých ich potrestáme, sľubovala Merkelová po silvestrovskom vyvádzaní v Kolíne. Výsledok je úplne žalostný

    0
    Angela Merkelová (Autor: TASR)
    Podľa informácií britského denníka Express nahlásilo po silvestrovských oslavách spáchanie trestného činu 1310 obetí, ale odsúdených do dnešného dňa bolo iba osemnásť páchateľov.
     
    Z toho len päť z nich skončilo vo väzení z dôvodu preukázaného sexuálneho napadnutia. Väčšina útokov bola podľa očitých svedkov spáchaná severoafrickými prisťahovalcami. Obete tvrdia, že boli napadnuté, okradnuté a v niektorých prípadoch aj znásilnené na námestí pred katedrálou a v blízkosti hlavnej vlakovej stanice.
     
    Z 1310 nahlásených sťažností na polícii uviedlo 662 žien, že sa stali terčom sexuálne motivovaného útoku a 28 ďalej uviedlo, že ich priamo znásilnili.
     
    Takmer po roku sa polícii podarilo vyšetriť 1222 nahlásených prípadov a len 513 z tých, ktoré mali sexuálny podtext. Vyšetrovateľom sa podarilo na identifikáciu predviesť 333 podozrivých, z ktorých malo spáchať sexuálne motivovaný trestný čin osemdesiatsedem.
     
    Celý text v angličtine TU
     
    Z tohto počtu ich však skončilo priamo pred súdom len tridsaťpäť a súd uznal vinnými len dvadsaťštyri z nich.
     
    “Podľa aktuálnych informácií je teraz prešetrovaných ešte 820 incidentov, ale polícia sa potýka s veľkými problémami pri identifikácii podozrivých. Prví násilníci boli odsúdení na Okresnom súde v Kolíne nad Rýnom až v júni. Boli nimi 21-ročný Iračan a o päť rokov starší Alžírčan,” uvádza britský denník.
     
    Migranta z Iraku obvinili a usvedčili z toho, že prinútil nemenovanú ženu bozkávať sa a navyše jej olizoval tvár.
     
    Alžírčana odsúdili preto, že sa svojou lámanou angličtinou vyhrážal, aby mu boli dievčatá po vôli, inak ich usmrtí.
     
    “Jedna osemnásťročná dievčina bola pri silvestrovských oslavách v Kolíne nad Rýnom po znásilnení privedená do iného stavu a následne mala potrat,” dodáva ďalej britský denník Express.
     
    “Bola proti svojej vôli davom migrantov oddelená od svojej kamarátky. Potom si ju postrkovali medzi sebou, až ju pritlačili k zemi, kde ju znásilnili. Oznámila mi, že len pár metrov od nej sa to isté stalo aj inému dievčaťu. Snažila sa jej signalizovať, aby radšej zavrela oči, ale jej trýzniteľ ju vzal prudko za hlavu a prinútil ju, aby sa na neho pozerala,” uvádza Franke Mahrová, manažérka projektu, v rámci ktorého je poskytovaná pomoc napadnutým a znásilneným dievčatám v Kolíne nad Rýnom .
    - Reklama -