Vražda dievčaťa v Nemecku: Nové informácie. Áno, bol to migrant, ale toto tu ešte nebolo

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    V sobotu večer vyšetrovatelia na tlačovej konferencii uviedli, že zatkli vraha študentky, ktorým je osemnásťročný afganský utečenec. Ten mal mladú ženu 16. októbra vo večerných hodinách prepadnúť, znásilniť a potom jej mŕtve telo pohodiť pri rieke Dreisam. Prípadu sa celé týždne venovalo niekoľko desiatok vyšetrovateľov a páchateľa zatkli v piatok. Na tlačovej konferencii okrem iného zaznelo, že ho prezradil nápadný účes a usvedčili testy DNA.

    Afganský mladík sa pod ťarchou dôkazov k znásilneniu a zavraždeniu dievčaťa priznal a v priebehu nasledujúcich dní sa verejnosť postupne dozvedá ďalšie závažné okolnosti prípadu. V prvom rade sa už vie, že mladá žena sa volala Maria Ladenburgerová a že jej otec Dr. Clemens Ladenburger je vysoký úradník v Európskej únii. Okrem iného je najbližším spolupracovníkom šéfa právneho oddelenia Európskej komisie.

    Britský denník Express ďalej píše, že študentka údajne vo svojom voľnom čase pracovala ako dobrovoľníčka v utečeneckom tábore vo Freiburgu. Osud dievčaťa tak pripomína nešťastnú udalosť zo Švédska, ktorá sa odohrala na začiatku tohto roka. Dvadsaťdvaročnú Švédku Alexandru Mezherovú vtedy zavraždil mladý utečenec priamo v azylovom centre pre mladistvých, kde rovnako ako Ladenburgerová pracovala ako dobrovoľníčka.

    Vrah prišiel do Nemecka bez sprievodu rodičov pred niekoľkými mesiacmi a vo Freiburgu žil v jednej nemeckej rodine. Polícia však doposiaľ nezistila, či sa s mladou ženou už poznali alebo bolo ich osudné stretnutie náhodné. Ako sa podarilo britskému denníku zistiť, desať dní po nájdení tela študentky zverejnila jej rodina smútočné oznámenie v denníku Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Maria bola celých 19 rokov slnečným lúčom našej rodiny a zostane ním aj naďalej. Ďakujeme Bohu za tento dar a sme si istí, že s ním bude v bezpečí.“

    Ako vyplýva z facebookového profilu, Maria rada cestovala a o svoje zážitky sa delila s priateľmi. Tento rok vo februári sa napríklad spoločne so svojimi dvoma kamarátkami vyfotila v blízkosti Pražského hradu. Drvivá väčšina jej fotiek je plná smiechu a radosti. „Deti sa smejú až 400-krát denne, ale dospelí len 15-krát. Zostaňme radšej deťmi,“ napísala napríklad vlani v lete. Ďalšie úsmevné fotky už na svoj Facebook bohužiaľ nepridá. A to ani z oslavy svojich narodenín, ktoré by, mimochodom, mala práve v utorok.

    - Reklama -