Volil som vládu Fico III, priznáva Ivan Mikloš. A podal si aj Sulíka

    0
    Ivan Mikloš, exminister financií (Autor: SITA)

    Ivan Mikloš vo svojom blogu na stránke hnonline.sk napísal, čo si myslí o súčasnej koalícii a prečo podľa neho nemohla vzniknúť iná, pravicová. Myslí si, že aj keď sa zdá, že Fico opäť vyhral, „bude to Pyrrhovo víťazstvo“. Sám Mikloš sa priznáva, že sa vo voľbách rozhodoval medzi stranami Most a Sieť a súčasný vývoj na politickej scéne ho príliš neteší. „Dnes sa cítim oklamaný a podvedený, ale nie preto, že vznikol ľavo-pravý slovensko-maďarský zlepenec,“ napísal vo svojom blogu a dodal, že najviac ho zaráža spôsob, ako koalícia vznikla. Nevie s istotou povedať, či sa predstavitelia strán Sieť a Most s Ficom dohodli už počas volebnej noci, myslí si však, že ich správanie tomu nasvedčuje. Dohodli sa s nimi prirýchlo a nič relevantné nevyrokovali. „Cítim sa podvedený a oklamaný nielen preto, že som vlastne volil vládu Fico III, ale najmä preto, že s mojím hlasom nebolo naložené tak, aby bol Ficov vplyv v tejto vláde len taký veľký, aby to bolo nevyhnutné,“ napísal bývalý poslanec vo svojom blogu na stránke Hospodárskych novín.

    Zároveň si však myslí, že pravicová vláda nemala šancu vzniknúť. Ako hlavného vinníka uviedol lídra SaS Richarda Sulíka. Miklošovi sa nepáči jeho vystupovanie a jeho názory a skutky nazval pomýlenými a nebezpečnými.

    Sulík, ktorý mal zálusk na post slovenského premiéra, v nemeckej televízii verejne kritizoval Angelu Merkelovú. Podľa Mikloša by sa v súčasnej krízovej situácii mali politici snažiť Európsku úniu udržať, a nie naopak, kritizovať. Na záver si Mikloš na Sulíkovu adresu neodpustil ani štipľavú poznámku. Sulík „uprednostnil boj proti zlejEurópe z lukratívneho postu v Bruseli, namiesto boja proti zlému Ficovi u nás doma. Volil som zle, ale lepšie sa nedalo,“ ukončil Ivan Mikloš.

    Blog Ivana Mikloša si môžete prečítať TU

    - Reklama -