Voľby19: Kisku dnes vymení nová hlava štátu. Takto vyzval ľudí k voľbám

    0
    Na snímke prezident SR Andrej Kiska drží v ruke hlasovací lístok a obálku počas 1. kola prezidentských volieb v Poprade 16. marca 2019. (Autor: TASR)

    Základnou úlohou prezidenta je podľa neho apelovať na zodpovedných, aby prinášali riešenia a ukazovali ľuďom hmatateľné výsledky. Konštatoval, že mnohí občania Slovenska volili v prvom kole extrémizmus, avšak často nie preto, že sú sami extrémisti. „Je to akýsi vzdor,“ povedal Kiska. Zároveň požiadal tých voličov, ktorých kandidáti sa nedostali do druhého kola a možno uvažujú, či vôbec ísť v druhom kole voliť, aby prišli k urnám. 

    Počas tohto víkendu by sa mali Slováci dozvedieť meno jeho nástupcu. Dosluhujúci prezident však nostalgiu necíti. „Určite si kladiem veľké výzvy a chcem pomôcť našej krajine. Takže pre mňa sa veľmi rýchlo otvára ďalšia kapitola môjho života. Vidíme, čo sa deje na vnútropolitickej scéne, vychádzajú stále nové a nové informácie okolo Kočnera a nový prezident alebo prezidentka nebude v jednoduchej pozícii,“ konštatoval Kiska, ktorý verí, že ľudia si v sobotu vyberú správne. 

    Súčasná hlava štátu má pred sebou ešte dva a pol mesiaca vo funkcii a počas tohto obdobia ho čakajú aj rozlúčkové zahraničné návštevy Poľska, Nemecka, Maďarska a Českej republiky. 

     

    - Reklama -