Voľba guvernéra NBS či úprava podmienok v taxislužbe. Aj to dnes čaká na poslancov v parlamente

    0
    Polanci sa po prázdninách vrátili do lavíc Národnej rady (Autor: facebook/ SNS)

    Po predchádzajúcej výmene názorov, ktorú vyvolal z pohľadu opozície chaotický priebeh schôdze, sa na tom v závere siedmeho rokovacieho dňa 38. schôdze NR SR dohodli zástupcovia klubov na poslaneckom grémiu. Výsledok dohody oznámil predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).ň

    Predĺžený formát rokovacích dní majú poslanci posledné tri schôdze. Vždy takýto režim hlasovaním presadila koalícia. Podľa rokovacieho poriadku sa štandardne v pondelky nezasadá a rokovacie dni sa okrem piatka končia o 19. hodine. Posledný štvrťrok je to o hodinu dlhšie.

    Vo štvrtok (6.12.) ráno prídu na rad návrhy ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd). Na definitívne hlasovanie čaká novela zákona o cestnej doprave, ktorá má upraviť podmienky pri podnikaní v taxislužbe. V súčasnosti je potrebná na jej prevádzkovanie koncesia a zároveň splnenie zákonných podmienok. Právna norma má prevádzkovanie taxislužieb zjednodušiť a znížiť administratívnu záťaž pre jednotlivých prevádzkovateľov výmenou za to, že sa zvýši kontrola tých, čo sa rozhodnú takto podnikať.

    Krátko predpoludním vystúpi v pléne s prejavom predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radek Vondráček (ANO). Do NR SR ho pozval Danko, ktorý nedávno vystúpil v českom parlamente. Podvečer príde na rad voľba guvernéra Národnej banky Slovenska. Na základe dohôd v koalícii sa ním má stať súčasný minister financií a podpredseda Smeru-SD Peter Kažimír (Smer-SD).

    Vo štvrtok sa uskutoční aj pravidelná Hodina otázok. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) bude v rámci svojej pätnásťminútovky odpovedať na otázku Mikuláša Krajkoviča (Smer-SD), ktorého zaujíma napätie medzi Ukrajinou a Ruskom. “Eskalácia tohto napätia môže viesť k vojenským akciám medzi oboma krajinami. Ako je SR pripravená na možný konflikt? Mám tým na mysli zvládnutie vĺn utečencov, ozbrojených skupín, ale aj na možné odstavenie dodávok surovín z Ukrajiny,” pýta sa. Michal Bagačka (Smer-SD) chce zase vedieť, ktoré z opatrení vlády pre budúci rok pocítia naši občania najviac.

    - Reklama -