Vojny budúcnosti sa budú odohrávať v našich mestách. Spiace teroristické bunky už čakajú na správny čas

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    Ola Kaldager bol dlhých desať rokov v čele tajnej nórskej spravodajskej organizácie E14. Podľa neho sa dnes pripravujeme na úplne inú vojnu ako tú, ktorá v skutočnosti príde. Západ sa dnes pripravuje na konvenčnú vojnu, to, čo príde, však bude mať celkom inú podobu, myslí si. Bojisko budúcnosti sa totiž presunie do najväčších svetových miest, pretože môžeme očakávať čoraz viac útokov na západnú demokraciu. Islamský štát nám už ukázal, čo príde, útokmi v Paríži.

    Jeho tvrdenia podporuje aj New York Times, ktorý v lete vydal článok zameraný na teroristickú skupinu Emni, ktorá bola vytvorená, aby regrutovala bojovníkov Islamského štátu v západných krajinách. Podľa informácií, ktoré NY Times získal od odpadlíkov Islamského štátu, údajne táto organizácia naverbovala stovky džihádistov, ktorí teraz vyčkávajú vo svojich rodných mestách v podobe spiacich teroristických buniek, pripravených udrieť, keď príde čas.

    Emni je organizácia zameraná na zisťovanie nepriateľových slabín, skúmanie vnútorného prostredia a získavanie zdrojov a má rozsiahlu medzinárodnú sieť, ako tvrdí Kaldager. Taktiež poukázal na to, že naša vojna proti teroru v skutočnosti pomáha Islamskému štátu verbovať nových džihádistov, pretože poskytuje teroristom zámienku legitimizovať teror.

    Rovnaký názor na vec ako Kaldager má aj Pentagón. Centrála Ministerstva obrany Spojených štátov dokonca vydala video, v ktorom opisuje, ako nevábne vidí budúcnosť sveta. 

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -