Vodu kážu, víno pijú. Alebo ako sa líšia rečičky Smeru od reality

    0
    Robert Fico (Autor: SITA)

    Vláda prijala nový akčný plán, ktorý by mal zamedziť neznášanlivosti medzi občanmi ku komunitám s odlišnou vierou či národnosťou. Tento fakt sa stáva ešte zaujímavejším, keďže sme len nedávno mohli v médiách započuť Ficove vyjadrenia o sledovaní moslimov a zabránení vytvorenia „ucelenej“ moslimskej komunity na Slovensku. Niektoré premiérove výroky v súčasnosti dokonca preveruje prokuratúra.

    Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa údajne miera rasovej neznášanlivosti na Slovensku zmenšuje. „Sme na dobrej ceste,“ informoval. Schválené opatrenia vlády sa od reality mierne líšia. Tvrdia, že chcú odbúravať predsudky a stereotypy o menšinách, no súčasná situácia a hlavne premiérove výroky hovoria niečo iné. „Akonáhle pustíte migrantov s odlišnými hodnotami do krajiny, hrozia incidenty ako v Kolíne nad Rýnom,“ vyjadril sa nedávno na tlačovej besede, v ktorej vláda predstavila svoj nový postoj k utečeneckej kríze.

    Vláda taktiež vyhlásila, že chce podporiť úlohu a význam mimovládnych organizácií. Tu sa realita taktiež odlišuje od schválených opatrení, keďže ministerstvo vnútra požiadalo Úrad komisára OSN pre utečencov, aby prestal spolupracovať s Ligou za ľudské práva, ktorá kritizovala prácu polície v slovenských utečeneckých záchytných táboroch. Vláda podčiarkla aj dôležitosť internetu a online médií. Zahrnula do toho e-learning, sociálne siete a online kampane. Výsledok vyzerá tak, že Ficov výrok: „Musíme zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku“ sa dostal aj na smerácke internetové reklamné bannery. O situácii informoval denník SME.

    - Reklama -