Vodiči, pozor. Rakúska polícia má pre vás dobré správy…

    0
    Pochod imigrantov (Autor: Peter Števkov)

    Od rána pri Nickelsdorfe tzv. východnú diaľnicu znova uvoľnili pre dopravu aj v smere do Viedne, oznámila prevádzkujúca spoločnosť Asfinag. Vodičov súčasne požiadala o zvýšenú pozornosť, pretože na ceste sa môžu naďalej objaviť ľudia.

    Na hraničný priechod Nickelsdorf dorazilo dnes od polnoci dosiaľ okolo 500 utečencov, ktorých odtiaľ odvážali autobusmi smerom do Viedne, informovala policajná hovorkyňa Alexandra Hareterová s tým, že medzi nimi bolo aj mnoho detí. “Ľudia boli dosť vyčerpaní. Okrem toho bola v noci zima. Keďže spolupráca medzi políciou a Červeným krížom funguje skutočne vynikajúco, postarali sa o týchto ľudí veľmi rýchlo,” citovala ju agentúra.

    S koľkými ďalšími utečencami môžu na priechode rátať v priebehu dnešného dňa, hovorkyňa nemohla spresniť. “Informácie, ktoré dostávame z Maďarska, sú rovnako ako v posledných dňoch veľmi biedne,” dodala Hareterová.

    Železničná doprava medzi Rakúskom a Maďarskom by mala počas tohto víkendu zostať zastavená. Rakúske spolkové železnice (ÖBB) cezhraničnú vlakovú dopravu pozastavili vo štvrtok, dodáva agentúra DPA.

    - Reklama -