Vliezli do koaličnej postele a zradili a oklamali voličov, ale dôležité je, že tolerujú všetky tie zverstvá, píše poslanec Galko o koaličnej strane

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)
    Galko v úvode svojho statusu na sociálnej sieti Facebook píše, že by sme nemali zabúdať na jednu dôležitú vec, a tou je podľa opozičného poslanca strana, ktorej treba venovať väčšiu pozornosť než Smeru a SNS. „To, aký je Smer, Fico, Kaliňák, Glváč a ostatní, sme vedeli. To, aká bude ‚nová‘ SNS, mnohí tušili. Avšak je tu strana Most-Híd, Bugár, Žitňanská, Kresák, Šebej a ďalší,“ zdôrazňuje podpredseda SaS. 
     
    Poslanec opozičnej liberálnej strany pripomína, že Most-Híd vstúpil do koalície so Smerom a SNS, čím podľa neho zradil svojich voličov. „To, že vliezli do koaličnej postele a zradili a oklamali voličov, je jedna vec. Ale iné je dôležité. A síce to, ako tolerujú všetky tie zverstvá,“ tvrdí Galko. 
     
    Nechýba ani krátky „zoznam“ politických udalostí, ktoré zdvihli v poslednom čase opozíciu zo stoličiek a viedli k viacerým, doposiaľ neúspešným, pokusom o odvolávanie ministra vnútra či najnovšie šéfa národnej rady. 
     
    „Náhubkový rokovací poriadok, Bašternák, prenasledovanie a kriminalizovanie opozičných politikov, flagrantné zneužívania polície na politickú perzekúciu, ale aj na marketing Smeru, porušovanie daňového tajomstva, hrabanie sa opozičným politikom v účtovnej, zdravotnej dokumentácii a zverejňovanie informácií z nej, a teraz už aj hrabanie sa ľuďom v listoch, ktoré píšu opozičným poslancom,“ vymenúva Galko veci, ktoré boli predmetom sporov a politických prekáračiek medzi vládou a opozíciou. 
     
    Kauzy Galko nepripisuje strane Bélu Bugára, ale vyčíta jej, že sa na ne len prizerá. „Tomuto všetkému, týmto represiám, zverstvám, dokonaným útokom a činom sa predstavitelia strany Most-Híd, Bugár, Žitňanská, Kresák, Šebej a ďalší, nielenže mlčky prizerajú, ale na nich aj participujú. Podporujú ich a zúčastňujú sa ich. Nedajme sa oklamať tým, že niečo sem-tam zahatlajú o znepokojení alebo mlčia. Lebo zbabelo mlčať a tolerovať je niekedy ešte horšie ako priamo činiť,“ píše Galko v závere svojho facebookového statusu.  
     
     
    - Reklama -